Fire stjerners middag

Sønnen har fått et nytt favorittprogram på tv, og inviterer i den forbindelse favorittnaboene på fire stjerners middag.

Han går nøye gjennom oppskrifter og planer. Heldigvis finnes det en app for det. Antakeligvis er det litt det at han får laste ned en app som virker så tiltrekkende på ham. Han lager handleliste og drar i butikken. Han planlegger og skjærer og steker og legger opp og dekker på bordet.


Jeg vet at han egentlig ønsker å lage det som hip-hop-er Assad laget på onsdag. Men han er pakistansk, og lager biryani. Nå kan vi klare det, men det må liksom forberedes litt mer enn helt vanlig kylling da. Vi satser på en litt enklere løsning


Menyen blir, etter mye app-bruk og overveielse, og litt skjult påvirkning, som følger:

mozarella- og tomatsalat, presentert på festlig viskylling surret i bacon, ovnssteke poteter og saus fra pose (mamma hører kokken fra tv bak i hjernen da sausen kommer på bordet - posesaus er visstnok ikke lov...)


sjokoladefontene med frukt og marshmellows


Det er helt greit at han får en forståelse for hvor mye jobb det kan være, å planlegge, handle og lage mat. Det virker jo ikke alltid som de setter pris på den innsatsen man legger i middagen. Når jeg har brukt en time på den, er den gjerne ferdig spist på syv minutter, takk for maten - jeg går ut. Nå får han se. Det tar ikke bare fem minutter. Det må kuttes og kokes og stekes, man må dekke på bordet og tenke på drikke og legge frem servietter. Og ønske gjestene velkommen.

Han får litt hjelp, selvfølgelig, men han står for gjennomføringen. Og gjestene gir en sekser på terningen, dessverre uten terning. Mental note to self: Skaff terning til neste gang. Mammaen gir også en sekser. Hun gleder seg veldig til dette blir en daglig greie og ikke bare en engangsforeteelse.

Alt som mangler er den irriterende stemmen til Anders Hatlo og de litt kritiske kommentarene til kokken Ole Martin

Kommentarer

 1. Så koselig! Dette vil jeg hinte om for egne barn her i heimen...De er jo så store at de kan handle inn og ordne mye på egen hånd. Så kan jeg bare nyte maten....;-)

  SvarSlett
 2. Så flink han er! 4★ er favorittprogram her og hos gutta(5&7) men de har ikke gått så langt som gutten din♡ ha en flott uke videre. Lene

  SvarSlett
 3. Det var bra jobbet!!!

  Vi også elsker det programmet. Kiden velger ofte det fremfor barne-tv. Men å overføre konseptet til at han skal stå på kjøkkenet, tror jeg ligger litt lenger unna. Ellers er vi enige om at Ole-Martin kan få komme og spise middag hos oss når som helst.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?