Innlegg

Viser innlegg fra september, 2011

Samtalen

Bilde
I rushtiden i bilen på vei hjem, litt hektisk og sent i forhold til henting av lillebror, og med meget lavt blodsukker. - Mamma, når jeg blir stor skal jeg ha motorsykkel. Kan jeg det? - Ja, vennen, når du blir atten kan du det. - Vil du helst at jeg har bil eller motorsykkel? - Hm, det er igrunn det samme for mamma. Men når du blir stor og får barn og sånn, er det mer praktisk med bil. Det er ikke så lett å få med seg barn og utstyr på en motorsykkel. - Nei, det har du rett i. Jeg skal jo ha barn. (Mamma ler inni seg av den veslevoksne tonen) - Mamma, er det sant at man må ha tiss-mot-tiss når man skal få barn? Herlig. Riktig tidspunkt for Samtalen ja. (Snakk med pappa, tenker mamma inni seg) - Ja, vennen. - Æsj, da vil ikke jeg ha barn. Noen gang. - Å nei. Det er uansett ikke så aktuelt når man er syv år. - Går det an å få barn når man er syv da, mamma? - Nei vennen. Det går ikke an. - Noen i tiende har gjort det - Hæ! Fått barn?! (Wow, selv på Steiner

Kakemonster

Bilde
Hva skjer'a?! Er det den internasjonale fet-opp-en-bibliotekar-dagen ? Jeg har fått søte, arabiske kaker, en hel boks full, fra en veldig søt elev. Jeg har fått to hjemmebakte muffins, fra en utrolig søt kollega. Og jeg har fått besøk av en veldig søt dame med en utrolig søt baby, som hadde med boller. Vi har ikke spist bollene, så begge ble igjen til meg. Jeg vil bare gjøre oppmerksom på at i morgen er det fredag, og bibliotekaren tar gjerne i den anledning imot vin. Farge er valgfritt.

Lars

Bilde
Minsten er blitt pappa. Han tar oppgaven alvorlig. Superalvorlig. Så alvorlig at han ikke en gang hører at det ringer på døren da han skifter bleie på beibien sin.  Vanligvis løper han til døren så fort det klemter i ringeklokken. Beibien må ha bleie. Og den skal av og på veldig mange ganger. Nå må du ligge stille mens vi bytter , hører jeg fra kjøkkenet. J eg må bare finne hansker (de bruker engangshansker i barnehagen, og minsten forstår ikke hvorfor ikke mamma kan ha det hjemme) . Han finner en altfor liten ullvott, som godkjennes som engangsgummihanske. Lars har jo ikke snopp! Veldig forundret. Lars har aldri hatt snopp, men helt siden han tilhørte storebror har han vært en babygutt. Så har Lars bæsj i bleien, og må byttes på igjen. Da er det like greit å ta et bad. Midt på stuegulvet. Minsten hopper uti med beibien. Men man kan jo ikke bade med klær på. Gåsehud over hele kroppen, det er vel sånn det er når en bader i Norge, så realistisk er det på sett og vis. S

Feil smak

Bilde
Jeg hater middag. Det er feil smak på lasagnen. Visstnok Minsten bare går, før vi er halvferdige. Eldstemann tvinges til å spise. Han liker det ikke, sitter og pirker. Men høflig forsøker han i det minste å være. Småsur, men dog. Takk for - det der ... (Og mamma kan jo ikke innrømme at hun er litt enig, det er annerledes smak enn det pleier. At hun aldri lærer! Det er ikke nødvendig å prøve nye merker)

Læringsprosesser

Bilde
Minsten er i en læringsprosess. Før soving må vi elle hvilken bok vi skal lese: Melle melle ku Det ble den boken Han har jo forstått prinsippet da, selv om dette vel ikke en gang kommer inn under kategorien nødrim .

Soveengel

Bilde

Vinnerlykke

Bilde
Jeg er i siget for tiden. Det bare renner inn med premier. Onsdag kom den tidligere omtalte Sivert Høyem-plata. Torsdag kom ull til minsten. Jeg har vunnet en bloggkonkurranse hos Guttelus . De er kule. Og de har utrolig bra kundeservice. (Neida, jeg er ikke sponset, bare veldig veldig fornøyd.) Alltid hyggelige håndskrevne lapper i forsendelser fra Guttelus Minsten er spent på innholdet fra Guttelus, men mister interessen fort da det viser seg å være av den praktiske sorten og ikke av den spiselige I tillegg har jeg svart riktig på en uhøytidelig konkurranse hos en av mine Facebook-venner, og jeg venter i spenning på premie derfra. Lørdag vinner jeg 4,3 millioner i Lotto.

Sivert

Bilde
Mannen har vært med i konkurranse og jeg har vunnet. Premien kom i posten i dag tidlig. Eller egentlig sent i går, men den lå nå der da vi hentet avisen i dag. Så nå er jeg installert på kontoret, med kaffe i bibliotekarkoppen, gulost på knekkebrødet, og Long slow distance på høyttaleren. Så langt er sang tre og fire favoritter. Resten blir det. Og cd-en er signert, da blir den jo ekstra bra da!

Hjelp, han pusser opp

Bilde
Jeg har en svak interesse for oppussingsprogrammer på tv. En kanal sender nå i høst  Hjelp, han pusser opp , der hun  drar bort i to uker mens han  pusser opp for 100.000 kroner. Det er nå jeg forstår at mannen og jeg kjenner hverandre. Godt. Mye bedre enn paret på tv i kveld. For hjelpes, som han pusser opp! Mannen på tv altså. Altså, en vegg som fortsatt skal være lys, selv etter at malerkosten er svingt Han  kjører sitt eget løp , overser glatt hennes ønsker, og tapetserer doen med Rosenborg. Ja, ikke selve doen da, men rommet. Han maler kjøkkenet smurfeblått. Han sparer penger og går ikke over budsjett, som de andre har gjort i de tidligere programmene. Derfor får ikke kona en gang kjøkkenmaskinen hun ettertrykkelig har ønsket seg. For han har tapet med Lerkendal på, grønt gulv og lamper som får frem den fine tapeten, så han er fornøyd. Vi selv driver med noen småprosjekter på kjøkkenet. Det er forresten å ta hardt i, å si at vi driver. Mannen driver på

Fritidsaktiviteter

Bilde
I rekken  Sønnen forsøker seg på fritidsaktiviteter , er turen nå kommet til noe nytt og spennende. Vi har vært gjennom utallige greier, uten å finne den optimale fritidsaktiviteten.  Vi begynner selvsagt på babysvømming. Det gjør vel alle førstegangsforeldre. Der slutter man jo av naturlige årsaker etter en stund. Men det var gøy så lenge det varte. Så kommer perioden med barnesang på den lokale kulturskolen. Vi møter opp i frikirken hver tirsdag halv seks, og poden på to skal her legge grunnlaget og utvikle seg til å bli den nye store Jan Werner. Mamma synger med den stemmen hun har, poden sitter - så vidt det er - stille uten å synge en tone, den tiden det tar. Etter mye mammasang og småurolig liten fyr på fanget, kommer turen til det kreative innslaget på barnesangen: tegning til klassisk musikk . Det er visstnok under inspirasjon av Toccata og fuge i G-moll det kunstneriske dukker opp. Skulle han noen gang slumpe til å bli en kjent kunstner, vet jeg sannelig hvem jeg skal t

Valg. Og fotball

Bilde
Engasjerte elever hos oss har hatt skolevalg   Det er litt med valg som med fotball. Jeg er ikke så veldig interessert, men heier forsiktig på de som ikke er Rosenborg og FrP. Jeg forstår ikke så mye av fotball, med bakrom og 4-4-2 og sånn. Jeg forstår heller ikke politikk. Hvorfor har vi ikke et Ap-bystyre når Ap har flest %? I fotball vinner i allefall den med flest mål.

Høstsol

Bilde
Det er seks plussgrader. Frostrøyk fra munnen. Det er høst. Men for en høstdag da! Sol fra skyfri himmel. Når så vi det sist, liksom?! Lettere oransj i trærne. Gjessene flyr i plog. Måtte det bare vare, gjerne hele helgen. Kom dere ut og nyt dagen!

Bukkene Bruse, ny og revidert utgave, 2011

Bilde
Kveld og synging. Men minsten vil ikke synges for. Mamma, du skal prate. Om Bukkene Bruse. Prat nå! Så mamma begynner: Det var en gang tre bukker... Den minste kommer seg trygt over broen, den mellomste nesten. Så begynner minsten å blande seg inn. For bukkene har bil. Og båt med sjørøverflagg, atterat som kaptein Sabeltann . Dette er ikke mamma klar over, de hadde ikke det sist mamma leste eventyret. Den største bukken har et kjempestort hus. Ikke bare en bitteliten seter. Og i huset har de ubegrensede mengder Biola. Det er sikkert fint, de kan kanskje få litt plager med magen når de har så ensartet kost som bukkene jo har sånn til fjells. Og de slipper faktisk å gå over broen selv. Mammaen deres har jammen bil og kan kjøre dem. Minsten sovner, mens mamma lurer veldig på hvor all denne fantasien kommer fra?

Dagens dyrelære

Bilde
Mamma: Hva heter nesa til elefanten da, lille venn? Minsten: Snavle (Kommer uttrykket Hold snavla derfra, mon tro?)

Høstsøndag

Bilde
Søndagen starter med pannekaker med banan og sjokolade Pappa og eldstemann drar ut på tur, mens mamma og minsten er hjemme. Inne. Det regner og vi drikker te Vi leser Vi leser masse Vi lager vafler Og til slutt inntar mamma horisontalen Og der var jammen enda en søndag forbi

Sjørøverskip

Bilde
Det er et sjørøverskip i Oslo. Bounty. Som har vært brukt i Pirates of the Caribbean. Mamma håper Johnny Depp er med. Blir skuffet. Ingen Johnny Depp i sikte. Minsten håper Sabeltann er med. Blir skuffet. Ingen sjørøvere i det hele tatt i sikte. Eldstemann håper mest på is. Blir ikke skuffet. Is er enklere å finne i Oslo enn sjørøvere. Men for all del - båten er fin den, selv uten Johnny Depp.