Fritidsaktiviteter

I rekken Sønnen forsøker seg på fritidsaktiviteter, er turen nå kommet til noe nytt og spennende. Vi har vært gjennom utallige greier, uten å finne den optimale fritidsaktiviteten. 

Vi begynner selvsagt på babysvømming. Det gjør vel alle førstegangsforeldre. Der slutter man jo av naturlige årsaker etter en stund. Men det var gøy så lenge det varte.

Så kommer perioden med barnesang på den lokale kulturskolen. Vi møter opp i frikirken hver tirsdag halv seks, og poden på to skal her legge grunnlaget og utvikle seg til å bli den nye store Jan Werner. Mamma synger med den stemmen hun har, poden sitter - så vidt det er - stille uten å synge en tone, den tiden det tar. Etter mye mammasang og småurolig liten fyr på fanget, kommer turen til det kreative innslaget på barnesangen: tegning til klassisk musikk. Det er visstnok under inspirasjon av Toccata og fuge i G-moll det kunstneriske dukker opp. Skulle han noen gang slumpe til å bli en kjent kunstner, vet jeg sannelig hvem jeg skal takke. Vi har mange tidlige kunstverk liggende. Mange fine streker. De er merket med hvilket klassisk stykke som har inspirert også.

Vi forsøker turning. Eller allidrett, som det så fint heter. Svette gymsko i trang gymsal, med tjukkas, tau i taket, kanonball og hest. Altfor mange dårlige minner fra mammas barndom virvles opp, og vi oppmuntrer ikke sønnen nevneverdig når han ikke har lyst til å gå lenger.

Vi tar en runde med svømming igjen. Det er deilig og varmt vann på eldresenteret, men det er ikke noe særlig utfordrende for poden, og han kjeder seg. Til tross for det varme vannet, har han ikke lyst lenger. Og mamma får baby og er egentlig glad for alt vi kan kutte ut av ekstrating.

Vi går tur med hest. Etter et par måneder gidder ikke sønnen mer. Siden hesten ikke er så glad i voksne, orker ikke mamma fortsette alene heller. Det ser ikke så smart ut å leie en hest rundt Østensjøvannet, uten at noen sitter oppå. Og sitte oppå kan ikke voksne. Da blir hesten sint. Så det sier seg selv - vi gir opp hest også.

Mamma orker ikke fotball. Eller korps. Eller håndball.

Derfor: Capoeira.

I dag skal sønnen på workshop. Fint skal det være. Men det er et bra tilbud - kom og sjekk ut gratis om Capoeira kan være noe. Mamma håper i det lengste at det kan.

På grunn av sykdom i heimen er det pappa som drar med sønnen på workshop. Og de kommer ganske fornøyde hjem igjen i alle fall. Etter en gang virker det lovende. Det er klart at øvelser som Liten mann som bæsjer, faller i smak hos syvåringer. Så da tenker jeg vi betaler regningen og satser på brasiliansk dans-kampsport-akrobatikk fremover.

Mens minsten stakkars, ikke får lov til å prøve seg på noe som helst. Han har ikke en gang fått tilbud om babysvømming han.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?