Smådust

Minsten har veldig mye rart for seg for tiden. Det foregår en del ting inni hodet hans, vil jeg tro. Og av og til lurer jeg på om de serverer spesiell sopp i barnehagen. Som i går. For en ettermiddag!

Han blir opprørt når kompisen ikke kryper på bakken gjennom et imaginært hull i en imaginær vegg, men bare går rett ut gjennom portåpningen.


Han roper på kompisen og sier Kom da, din smådust! Så blir han veldig rar, og korrigerer seg selv: Jeg sa ikke smådust, jeg sa smådukk. Det er lov å si smådukk!

Det er jo ikke lov å si smådust, det er helt riktig det. Men mamma må likevel le litt i det skjulte.

 
Han lager suppe og pannekaker så vi blir mette bare av å høre på det. Vi må smake og nyte og gjerne gi uttrykk for at det er godt.

 
Han serverer skomleerter. Hva nå det er. Vi spør, og får vite at det er helt vanlige sukkererter. Selv om vi egentlig syns det ser ut som morellkart. Men nei, det er skomleerter.

Han pålegger oss alle å være Mikkel Rev. Han bestemmer: Denne Mikk'ærn gjør bare sånn her... Ellers er det en ganske enkel lek, vi får vite alt vi må gjøre og si på forhånd, så er det stort sett bare å sitte og være en Mikkel.

Han synger og traller og er Brumlemann, Mikkel Rev og de tre røverne fra Kardemommeby samtidig. Og litt Karius og Baktus innimellom. Mamma er Jens. Ikke tannbørsten, bare Jens.

Vi sitter bare der i virvelvinden, og lurer litt på hva som traff oss.

Kommentarer

  1. Haha- kos!
    Ellers så er selvjustisen ganske hard i førsteklasse når det gjelder å kalle noen dust. Det er nesten like ille som å kalle noen pyse. Og det er det verste man bare kan kalle noen.
    Mamma og pappa har aldri vært dumme her i huset. Men pyser, det har vi vært. Og dust.
    Og jeg tenker at det ernå ikke det verste - men så lenge budskapet er så sterkt så er det nok det...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass