Fredag kveld minutt for minutt


Minsten forklarer nøye hvem som har vært med i dusjen i kveld. Det er både en stor dino med masse blader på ryggen, og en skyld-på-deg. Dinoen er mammaen, skilpadden er babyen. Det er ikke så lett å fortelle ham at mamma rett og slett ikke bryr seg. Så mamma hører etter, med et halvt øre.

Eldstemann spiser kiwi til kveldsmat, og bruker den som hammer. Forstå det, den som kan, hvorfor han ikke bare kan putte maten helt vanlig inn i munnen, slik som alle andre mennesker gjør.

Mannen sier hadet og drar på konsert, mens mamma ligger nedsyltet på sofaen. Den vinen man har gledet seg til siden lunsjtider smaker ikke noe særlig.

Minsten vil se ferdig Beat for beat før han legger seg, men Åge Sten Nilsens versjon av Show must go on faller ikke i smak, og vi kan gå og pusse tenner.

Overraskende nok går det veldig bra. Begge gutta pusser tenner uten å lage noe som helst teater. (Kanskje henger det sammen med teateret fra tidligere på ettermiddagen, da minsten hylte så høyt og så lenge at han til slutt sovnet i sittende stilling i sengen med cherrox, nisselue og boblejakke, mens han forstatt hylte. Noen dager kjenner jeg at jeg sliter mer med mammarollen enn andre dager.)

Det holder å synge So ro to ganger, så kan mamma gå ut fra rommet til minsten.

Eldstemann vil høre den andre cd-en fra Kurt-boksen, og Erlend Loe kan jo med sin monotone stemme virke ganske søvndyssende, så det er ikke en lyd fra den kanten i kveld.

Mamma har full råderett over fjernkontrollen, og ender opp med snooker på Eurosport. Det er UK Championship i York. Spillerne er kledd i dress og blankpussede sko, og tversover. Selv i HD er det kjedelig å se. Den ene dresskledde leder overlegent, men siden jeg ikke kan reglene forstår jeg ikke hvorfor alle kulene har samme farge, og hvor er motspilleren med mange færre poeng? Men de har fine sko. Om enn litt for spisse for min smak. 

Tilbake til NRK, hvor jeg finner Odd Nordstoga. Ikke på Beat for beat, han har sitt eget program. Bålet i peisen har brent ned. Vinglasset som ikke smakte noe særlig, er tomt. Og grisen står sikkert og hyler snart. Det blir for mye for meg. Odd er bedre enn snooker, men ikke helt på topp.

Kanskje jeg rett og slett skal gå og sove?

Kommentarer

  1. Å være ute av form er ikke ok. Men det er så indelirg mye mindre ok når man må være mamma samtidig. Har hatt noen sånne dager nå og kan bare love at det går over. Og at seksår forstår ikke at mamma bare kan hviske, men "ikke kødd, jeg er syk", det skled inn da jeg ikke orket dilldall da han skulle på skolen.

    God bedring!

    SvarSlett
  2. Å, jeg kjenner meg igjen - om enn ut fra et annet ståsted enn å være syk hjemme alene med små barn. Men det at fredagskvelden ender med formålsløs zapping mens det blir senere og senere, bare fordi det er fredag og da skal man liksom være seint oppe. Nei, ofte like greit - og mye koseligere - å gå og legge seg med boka si.

    God bedring!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass