Morgenfryd (eller var det -lyd?)

Mannen har vært på rockefest (sønnens betegnelse på konsert) fredag kveld, og mor vet hvem som må stå opp i grålysningen. 07.15 våkner eldstemann og kusine. De klarer seg selv, men vekker minsten på veien. Ti minutter senere er han lei av å småpludre alene i sengen, og skrur opp lyden for fullt. Det er bare å kaste seg ut i det.

Det er ganske mye lyd i tre barn, og utrolig mye mas. Sønnen maser, overraskende nok, om brødskiver med sjokoladepålegg, og mor må til slutt bare lage frokost. Han får i seg tre halve rundstykker, som er nesten tre ganger så mye som han vanligvis spiser. Fulladet med energi begynner maset om å bli kjørt til kompisen.

Mannen er endelig våken, og forsøker å forklare svigerinne hvordan hun bruker sin nye Mac. Samtidig forsøker mor å kle på seg, for å få kjørt sønnen til kompisen. Skravla går ustanselig på sønnen. Minsten har forstått hva som foregår, og henger rundt knærne på mor og hyler. Han har tett nese og lite tålmodighet om dagen. Imens fremfører kusine et stykke på xylofon, med voldsom innlevelse. Selv Arne Norheim ville blitt imponert over kraft og energi i det stykket.

Mor roper desperat i gangen Jeg får nervøst sammenbrudd. Mannen forstår plutselig alvoret og ber svigerinne og Mac vente, ber kusine om å droppe samtidsmusikken og brekker løs minsten fra mors knær. Eldstemann klarer til slutt å få på seg sko og jakke og vi kan endelig komme oss ut døren.

Nå er klokken to på natten, og minsten har fått det for seg at å sove i egen seng er kjedelig. Han sover, så lenge mor er i nærheten. Mor er lys våken. Og gleder seg til det er morgen, for da skal mannen stå opp til mas, mens hun sover en time ekstra. 

Kommentarer

 1. Det å kunne få sove - helt alene - en time om morran, er skjønt!
  Jeg har alt hatt min time, så nå venter morspliktene. Må bare kjapt (?) innom dataen...

  SvarSlett
 2. Barnas morgenlyd gir mamma fryd.
  Eller far når han kniper øynene ekstra sammen og man ser at hele kroppsspråket sier "se hvor jeg sover og hører ingenting".

  Ha en flott søndag. Jeg koser meg med bloggen din :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?