Snart jul

Det har vært snart jul en stund. Det er alltid hektisk, men i år tar jeg det med ro. Det har jeg for så vidt gjort hvert år, og det har endt i stress og mas de siste par dagene før jul.

Men i år har jeg bestemt meg for å ta det veldig med ro. Begynne tidlig. Legge lista lavt.

Julemarkedet på skolen er snart i boks, sånn produksjonsmessig. Siklesmekker blir det i år. Sydd på ny overlock. Som plutselig ble tom for tråd på den ene spolen i går kveld. Nå får jeg ikke tredd den på nytt, for det er så utrolig kronglete inni der. Særlig ved den underste griperen. Selvfølgelig er det den tråden som går tom uten at jeg merker at det skjer. Det skal nemlig være en sånn lur måte å tre overlocker på - knyt sammen gammel og ny tråd, med båtsmannsknop, som om jeg kan det, og trekk den nye gjennom i sporet til den gamle. Selvsagt går det tomt uten at jeg ser det, jeg trodde for det første det var like mye tråd på hver spole, for det andre at jeg hadde mange hundre meter igjen, for det tredje at jeg kanskje ville legge merke til at det snart var slutt.

Så feil kan en altså ta.

Men flaks da, at jeg samme dag jeg går tom, får tråd i posten fra Willy. Willy har fått en trofast kunde, tror jeg, siden han oppi pakkene med tråd også la sjokolade. Det er mannen sin det, tenker jeg!

Hvis jeg da altså får tredd den dumme maskinen, blir jeg snart helt ferdig til julemarkedet. Da kan jeg ta fatt på neste julemarked. For jeg tenkte litt tidligere her i høst at jeg har sikkert ikke nok å finne på frem mot jul, så la meg for sikkerhetsskyld melde meg på et julemarked på Blå også. En søndag i desember. Nærmere bestemt 9. desember.

Det blir sikkert fint, og jeg kan jo selge de fem tingene jeg har.

Når det nærmer seg jul blir man gjerne opptatt av julekort og presentable bilder av barna og slikt. Da faller minsten ned fra et lekestativ i barnehagen, og skraper opp halve ansiktet. Og så akkurat i år da, som jeg hadde tenkt å være ekstra tidlig ute med julekort. Noen år er det blitt nyttårskort fra oss. I fjor ble det ikke noen kort i det hele tatt. Det kan du lese mer om her. På grunn av alle julemarkedene, er jeg litt usikker på om akkurat den løsningen er noe særlig i år. Vi får se.

Kanskje blir det verken luer eller julekort.

Julekalender til gutta har jeg forsøkt å dysse ned de siste årene. Det er for mye plastdingser og for lite tid. I år har jeg fått klar beskjed om at han ikke vil ha ting å gjøre. Han vil heller ikke ha ting å bygge. Eller Lego. Eller sjokolade. Han vil ha ordentlig julekalender. Da er det bare ut og lete etter 48 små ting som ikke koster for mye og som ikke går i stykker første dag. Jeg har sett at Søstrene Grene har laget klar esker med 24 ting i. Jeg lurer på om jeg må gå og sjekke ut det.

Når det gjelder selve julefeiringen er det ikke helt avklart ennå, hva som skal skje i år. Vi får se hvor vi havner. Heldigvis er julen bedre i år, med fridager og helger og diverse, så det blir faktisk ikke like hektisk som tidligere. Tror jeg da.

Nei, julen i år tar jeg helt med ro. Det er fortsatt lenge igjen. Jeg har supergod tid.

Kjenner jeg meg rett, sitter jeg nok lille julaften som vanlig, med gaver og papir og vaskebøtte og pepperkakedeig og to uferdige bukser til gutta, samt en halvfull flaske rødvin, og tenker at neste år skal jeg jammen begynne tidligere.

Dette er forøvrig innlegg nummer 400 på bloggen min. Hurra!

Kommentarer

 1. I fjor ønsket lillesøster seg piratlego til jul. Jeg delte innholdet i boksen på 24 små pakker ifjor. Det fungerte egentlig veldig bra. Innholdet er fremdeles i daglig bruk.

  SvarSlett
 2. Jeg holder svært stille om muligheten for småting i kalenderen, det blir bare liggende og lage rot hos oss. I dette tilfellet tenker jeg at det han ikke vet har han ikke vondt av - blir nok pakker på julaften likevel;)
  Men et prinsipp har jeg brutt i år og det er prinsippet om ikke å bruke tullete mye penger på sjokoladekalendere når man får en for 10 kroner på Rema. I år kjøpte jeg Vennebyen-kalender og det var faktisk litt vondt å betale den...

  Jaja, jul blir det åkkesom - du må ha lykke til med syingen (liker Willy forresten). Og så må jeg si takk for at du er med hos meg - lykke til:)
  - Hanne -

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass