Skinkestek?
Skinke som henger på stabburet |
Akkurat det ordet er det ikke så ofte jeg tar i bruk, kjenner jeg. Det er kanskje ikke helt standard middag hos noen under seksti? Men jeg forstår faktisk hvor det kommer fra, siden vi er på Hakkebakke-kjøret om dagen.
Så nå er mamma musen som hjelper Mikkel med å gnage ned en stor skinke som henger på stabburet. En rørepinne fra Jotun og et hoppetau må illudere skinken som henger i tauet.
Mamma orker nemlig ikke å gå i butikken akkurat nå for å kjøpe de nødvendige rekvisitter.
Mamma orker nemlig ikke å gå i butikken akkurat nå for å kjøpe de nødvendige rekvisitter.
Bra løsning på behovet for rekvisitter. Eller synes jeg Skinkesteik har fått et ufortjent dårlig rykte. Men svinekjøtt må ikke steke/koke så lenge at det blir tørt. I gamle dager skulle kjernetemp være mye over 70 grader. Jeg tar ut på 62-64. Saftig og godt. http://bestemorsmat.blogspot.no/search/label/Skinkesteik
SvarSlettHehe.. pleier dere ikke spise skinkestek hver søndag, altså?
SvarSlettSkinkestek er godt det, kanskje særlig med en blanding av honning og sennep på toppen. Og fløtegratinerte poteter til!