Jensens

Første gangen mannen og jeg var i København, spiste vi på Jensens bøfhus. Jeg husker det fortsatt. De har gode biffer. Noe jeg sjelden spiser.

Nå har vi barnefri, og lysten til å lage middag selv er liten. Derfor er det med stor glede jeg oppdager Jensens bøfhus i Oslo.

Det begynner ikke så bra, når vi må sitte utenfor og vente på bord i en halvfull restaurant. Og den svenske serveringsdamen, som høyt og overrasket sier til de som kommer etter oss: Venter dere? Å ja, jeg er så dårlig på å huske! burde kanskje få seg et lite kurs i kundebehandling.

Hun snakker engelsk med de danske kollegene sine. Hun virrer mye rundt, men har likevel utrolig dårlig oversikt. Til og med jeg, som bare sitter stille og ikke får lønn fra Jensen, har mer oversikt over hva som skjer ved bordene i lokalet.


Mannen ved vindusbordet blir, etter ti minutters forgjeves kontaktsøking, lei. Han slenger surt 100 kroner på bordet, for ølen han faktisk har fått, og går. Det tar enda ti minutter før noen oppdager det. Hvor maten hans blir av, aner jeg ikke, den kommer i alle fall ikke til bordet.

Vi venter og venter og venter. Først på å få lov til å bestille, så på maten. Som - når den kommer - er helt ok. Litt tørr biff kanskje. Men god smak, for all del.

Jentene på bordet ved siden av får fisk som ikke er stekt. Kanskje det er straffen for å bestille laks på biffsted. En veldig usikker serveringsdame må konferere med sjefen før hun kan gi kompensasjon.

Porsjonene er ikke så store, så jeg orker til og med sjokoladekake til dessert. Den får vi langt om lenge bestille, den er ikke så dyr og det hører til og med kaffe til. Kaffen kommer, men ikke noe kake. Nå er det like før jeg bare gir opp.

Langt om lenge dukker den også opp. Helt grei. Billig er den i alle fall. Ikke noe mer.


Konklusjonen er: ta flytoget til Gardermoen, flyet til København og så toget inn til hovedbanegården, ta til venstre og gå inn på Jensens bøfhus. Det går raskere.

Kommentarer

 1. Akkurat. Og jeg som hadde tenkt å foreslå for Magnus (som elsker biff) å dra dit. Kanskje vi må ta oss en liten tur til Køben i stedet...

  SvarSlett
 2. Hehe...ok, skjønner. Skal stå over til jeg er i Køben ;)

  SvarSlett
 3. Utrolig! Men jeg har vært med på lignende et par steder. Man blir jo helt svett av stress hvis man skal på teater eller noe annet etterpå, og klokka går og man venter på å få lov til å betale. En skikkelig gisselsituasjon!

  SvarSlett
 4. Hehe, det var en passende konklusjon!

  Å vente på maten er noe jeg bare kan holde ut dersom jeg har en veldig interessant samtalepartner med meg, men når jeg er sulten? Aldri i livet om jeg har tålmodighet til sånt.

  **
  Jeg ble anbefalt bloggen din av Hanne/http://www.livetssmaoyeblikk.blogspot.no/

  Det er jeg glad for! Har lagt meg til som følger hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre. velkommen skal du være!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass