Proaktiv norskopplæring

Veldig mange mener alle som kommer til Norge må lære seg norsk. Jeg er selvsagt enig i at så mange som mulig av de som faktisk skal bosette seg her, bør kunne kommunisere på et visst nivå. Særlig siden det tross alt resulterer i at jeg fortsatt har jobb så lenge vi har deltakere på norskkurs. De som bare er på en liten rundtur med bobilen sin, får nesten bestemme selv. Kanskje det holder med et språkkurs på cd.

For å nå alle potensielle norskkursdeltakere, bør voksenopplæringene tenke nytt. Særlig sentrene i Kristiansand, Larvik og Oslo har gode muligheter her. De kan for eksempel inngå et samarbeid med Color Line, Stena Line og DFDS.

På båten kan de tilby intensivkurs i norsk. Klarer du å bøye uregelmessige verb i høy sjø over Kattegatt, klarer du deg også i arbeidslivet i Norge. Norskprøven avlegges i tollen ved ankomst.

50 timer samfunnskunnskap kan intensiveres og gis som et tretimers kveldskurs. I baren. Her er det mye å hente når det kommer til å forstå den norske kulturen. Eksamen kan være å bestille øl med Jägermeister i, fra den svenske servitøren bak disken. Kursbevis skrives ut på baksiden av en serviett.

Jeg regner med at spanske utdanningsinstitusjoner innfører et lignende opplegg for alle nordmenn som flytter den veien. Flyturen er jo på noen timer.

Lykke til og velkommen til Norge!

Kommentarer

 1. Jeg har hørt at man husker best i den tilstanden man har lært det i, altså hvis man lærer norsk i baren mens man drikker, kan man bedre norsk når man er full. Akkurat sånn som jeg har det med engelsk!

  SvarSlett
 2. Kreativt! Det liker vi :))
  Godt innlegg, IGJEN! :)

  SvarSlett
 3. Et innlegg til ettertanke:)
  Trine:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnesanger og hottentotter

Polekspedisjon

Det snør