Moms

Eller merverdiavgift, som det heter på ordentlig da. Det er tørre saker det. Og nå har jeg med et tretimerskurs fått en komplett og fullstendig innføring, og er helt og fullt i stand til å slenge rund meg med termer som inngående avgift, utgående avgift, merverdiavgiftskompensasjon, anskaffelser og fradragsberettigelser.

For å være helt ærlig, forstår jeg ikke halvparten. Fordi det ikke er så veldig relevant for min jobb hvordan man beregner arealtimer ved utleie av lokaler over 5 % av total bruk. Litt fordi det jeg som regel kjøper er bøker, som har momsfritak. Og mye fordi kursholder, som jeg lenge tror er adoptert og heter Sigurd, viser seg å være kinesisk og absolutt ikke heter Sigurd.

Heldigvis har jeg en kopi av teksten liggende foran meg mens den kinesiske Sigurd snakker. For det er ikke helt klart for meg hva hovedlegen har med dette å gjøre. Helt til jeg forstår at han snakker om hovedregelen. Foreldreregelen er også litt uklar, til det går opp for meg at det er foreldelsesregelen han mener.

Mens jeg fortsetter å bruke avgiftskode 0 og leve i lykkelig uvitenhet om forskjellen på fradrag og kompensasjon.

Kommentarer

 1. He, he jeg liker måten du skriver på....
  Og bare for å få sagt det, gled deg til NY var der ti dager i påsken for to år siden, og det var bare noe vi har satt på to do lista igjen ...

  Så ha en knall fin tur, med mange gode opplevelser ...

  Ha en god kveld !

  SvarSlett
 2. Ha ha, veldig morsomt innlegg! Den momsen du liker best er vel bamsemoms, tenker jeg! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bamsemoms liker jeg. De er nok ikke i avgiftskode 0, kanskje mer i 3. Hvis det ikke er i skolekantine da, da er det i 3a. eller noe...

   Slett
 3. Bamsemoms er mat og skal beskattes 25 %.

  Hilsen en som forholder seg til - eller noterer meg - at i min bransje er det 25 og 14% det er snakk om, men at andre får styre med det.
  Eller unnskyld - 15% er det fra nyttår. Noe som avstedkom skremmende mange grisete uttrykk fra de mest "uptighte" regnskapsdamer.
  (ikke for at mine kolleger gjorde feil, det er som alltid - "the others".

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Høstutstillingen neste?

Kjære Trude Mostue