Tre år


Tre dager til ende er minsten blitt feiret. Så mye at han selv syns det blir rent for mye.

Fredag morgen blir han vekket og får gaver, som storebror er mer spent på enn jubilanten selv. For hans del kan hele bursdagen bare blitt forbigått i stillhet. Etter en ukes tid med feber og dårlig form er liksom ikke bursdag det han ønsker seg mest av alt.

Selv om tanken på flagg i barnehagen lokker litt.

Fredag klokken halv elleve ringer barnehagen; minsten må hentes, han er syk. Igjen. Eller - fortsatt, kanskje er riktig å si. Så det er bare å hente, ta med på jobb og komme seg gjennom dagen.

Alle på jobb vet at minsten har bursdag, og spør jo som voksne gjør: Har du bursdag du da? Hvor mange år blir du da?

Så sliten blir man av å
være med mamma
på jobb
Og svaret er: Ett. Mamma forsøker å rette de første gangene, men får til svar: Jeg blir ett. Tre kan jeg bli en annen dag! Derfor smiler mamma bare litt overbærende til alle som ser spørrende på oss, og lar ham insistere.

Når han har tenkt til å bli tre vet jeg fortsatt ikke, to dager senere insisterer han forstatt på å være ett år.

Hele helgen er en stor fest. Vi griller pølser i hagen, spiser gele og åpner gaver, vi har tre feiringer og synger Hurra for deg. Og er helt utslitte. 

Mens hovedpersonen selv ikke kunne brydd seg mindre. 

Han vil ikke ha gaver. Men presanger kan til nød gå an. Han vil ikke leke med kompisene, men syns egentlig det er ganske greit når de først er her. Han vil ikke spise kake, men det vil han jo aldri, så det er helt i orden.

Nå sover en liten treåring, utmattet etter helgens strabaser. Mamma er ganske så sliten, og lurer på hvorfor vi går gjennom dette, når han så gjerne kunne vært det foruten?

Men mamma er et sosialt menneske som elsker å ha besøk, og i en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å finne tid til gjester, mat og kaker.

Så heldigvis finnes bursdager - de finnes bare for at mamma skal ha en grunn til å invitere til kalas!

Kommentarer

  1. Uff, dette hørtes strabasiøst ut... Uansett: gratulerer på etterskudd! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass