Lars

Minsten er blitt pappa. Han tar oppgaven alvorlig. Superalvorlig.

Så alvorlig at han ikke en gang hører at det ringer på døren da han skifter bleie på beibien sin. Vanligvis løper han til døren så fort det klemter i ringeklokken.

Beibien må ha bleie. Og den skal av og på veldig mange ganger. Nå må du ligge stille mens vi bytter, hører jeg fra kjøkkenet. Jeg må bare finne hansker (de bruker engangshansker i barnehagen, og minsten forstår ikke hvorfor ikke mamma kan ha det hjemme). Han finner en altfor liten ullvott, som godkjennes som engangsgummihanske.

Lars har jo ikke snopp! Veldig forundret. Lars har aldri hatt snopp, men helt siden han tilhørte storebror har han vært en babygutt.

Så har Lars bæsj i bleien, og må byttes på igjen. Da er det like greit å ta et bad. Midt på stuegulvet. Minsten hopper uti med beibien. Men man kan jo ikke bade med klær på. Gåsehud over hele kroppen, det er vel sånn det er når en bader i Norge, så realistisk er det på sett og vis. Splitter naken minst løper rundt, henter Lars og bader og koser seg på gulvet.

Helt til han tisser på ganggulvet og vi må tørke opp. Da orker ikke mamma mer nakenbading, og får aller nådigst lov å sette på en ny bleie.

Så må Lars både sove og skrike litt, og blir trillet i vogn og lagt i seng.

Når han en gang blir pappa på ordentlig, blir han sikkert en god pappa. Jeg håper bare at han da dropper nakenbading på stuegulvet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?