Dagens delikatesse

Nei, vi har ikke startet egen snegleproduksjon.

Men jeg har nå i anledning funn av denne krabaten, lest meg opp på snegler av arten vinbergsnegler. Jeg har masse kunnskap nå. Unyttig kunnskap, men like fullt.

De finnes ikke naturlig i Norge, men er i flere tilfeller importert for å bli til delikatesse på restaurant. Han her - eller den her, de er tvekjønnet, og begge får barn (det vil si egg) når de parrer seg - har unnsluppet hvitløk, hvitvin og en klatt smør, og lagt ut på tur. Vi så en i området i fjor sommer også, så med tanke på at de kan bli 6-8 år gamle, er det kanskje den samme krabaten. Og de blir kjempestore. Med flotte hus på ryggen.

Jeg tror ikke Maliks på senteret har snegler på menyen, så jeg lurer veldig på hvor langt denne har gått. Krøpet. Slimet seg. Ålet seg. Eller hva de nå gjør. Det finnes visstnok noen kolonier av rømte vinbergsnegler i Østfold. Det er lang vei for en snegle. Til tross for medbrakt hus.

Og selv om det ikke er lov å si æsj til mat, får sønnen upedagogisk nok lov å si det til snegler. For mammaen nekter å godta at dette slimete monsteret er mat.

Kommentarer

 1. Jeg tror jeg holder med deg jeg... fascinerende vesner, både disse og hagesneglene, men jeg ville ikke ha spist en om det så sto om livet...
  det samme gjelder froskelår og østers og alt annet som skal spises levende... (hummerhjerte f.eks. skal slå og spises rått...)
  Jeg kan strekke meg til sushi...

  Jeg forstår at et eller annet menneske må ha vært ekstremt desperat for å spise noe så ... kravlende... som en snegle for første gang.
  merkelig det der du hvordan mat som i bunn og grunn er desperasjonsmat som husmenn og fattige måtte spise, nå er luksusmat...
  f.eks rakfisk er i new york en av de hotte trendene og koster skjorta på fine resturanter, men hvor desperat må du vel være for å spise fisk du gravde ned 3-6 måneder tidligere?

  SvarSlett
 2. Hjelpe meg for en monstersnegle! Uansett hva disse gale franskmenne sier, så er dette IKKE mat!

  Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
 3. Slike har jeg spist, og det har vært..helt greit. Mens kongsnegl som vi har masse av i havet og som er en delikatesse i Asia, ja, det ble for seigt for meg..

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?