Sommerferie

Da er den offisielt i gang for oss, årets fire uker lange sommerferie.

Eldstemann hadde sin aller siste barnehagedag i dag, og det er litt vemodig, litt spesielt og litt rart, men igrunnen helt greit. Minsten har fortsatt fem års barnehagekarriere foran seg, men først ferie.

Og ferien starter med tur til Ikea - dette mekka for shoppingglade mammaer. Denne gang med mannen og to allerede i utgangspunktet slitne gutter på slep. Jeg har nemlig sett at de har så fin solcelledrevet utebelysning, både noen til å stikke ned i bakken og noen kinesiskinspirerte lykter til å henge i trærne. Nå som det er ferie og sol og lange kvelder med vin og godteri på terrassen er jo disse lyktene et must.

Selvsagt må vi starte turen med mat, som ingen liker noe særlig - barnemenyen faller overhode ikke i smak, og det meste står igjen på brettet når vi går. Og da det viser seg at belysningen typisk nok ikke lenger er å oppdrive, er jo denne turen en braksuksess... Mamma blir sur og går fra handlevognen (noe som er ganske utrolig i seg selv) mens mannen må bestikke to småtasser med is.

Hele veien hjem er det et evig Uæhiuuuuuuuuaaahhhh fra baksetet, men denne lyden er vi jo blitt relativt immune mot. Eldstemann blir sur da kjeksen på isen knekker, og smører så resten av isen ut i håret i frustrasjon. Mannen blir grinete og mamma sliten, så sliten at turen til polet for å kjøpe mer vin som skal nytes under de flotte lyktene vi skulle kjøpe på Ikea, går rett i glemmeboken.

Vel hjemme hører jeg mannen og minsten på badet, ikke en gang hvalen Kristian blidgjør den lille tassen, og da han tisser utover seg selv og gulvet og må bade en gang til, kan støynivået konkurrere med en hvilken som helst av mannens cd-er. Så biter minsten mannen i skulderen, og jeg føler for å gripe inn før ting blir enda verre.

Vi har gjort en avtale på jobb i dag, at om det blir for mye familie og kos og kvalitetstid i sommerferien, sender vi bare en sms med kodeord ØL - og møtes på nærmeste pub innen ti minutter. Så nå må jeg gå og finne mobilen min

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?