Barnesanger og hottentotter

Når man har barn kan man egentlig bare legge egne musikkønsker på hylla et par år, i alle fall i bilen.

Siden vi har hatt innbrudd i bilen har ikke Sivert egen mp3-spiller heller, så vi er nødt til å høre det samme som han. I bil med dårlig anlegg er jo det en glede, vi hører gjentatte ganger fra baksetet: "Jeg trenger litt høyere lyd". Lydbøker kan vi bare glemme, da hører vi ikke halvparten av historien en gang, på grunn av de dårlige høyttalerne. Derfor går det mest i cd-er med musikk av ymse slag, barne-cd-er vel og merke.

Jeg kan nå alle sangene til Kaptein Sabeltann, relativt ufrivillig og i rekkefølge. Etter Sabeltann fikk vi en periode hvor vi kun hørte Knutsen og Ludvigsens samlede. Man blir jo litt smårar av Knutsen i fistel og Ludvigsen på negerbass etter noen turer til Tønsberg, så vi forsøkte oss på en annen variant av minner fra egen barndom - nemlig Trond-Viggos samlede. Den har surret og gått nå i sikkert et halvt år, og jeg kan både rekkefølge og tekst på alle hans sanger også.

På sist tur til Tønsberg fikk mor nok og stoppet på Statoil. Det holdt ikke med kaffe og sjokolade lenger, vi måtte ha ny cd! Denne gangen ble det Lillebjørn Nilsens barnesanger, en søt og morsom cd - de første tolv gangene. Mannen går seg i veaskog hver eneste gang vi er ute og kjører, for Lillebjørn lager korte sanger og vi rekker flere runder på en kjøretur, selv om den bare er innenfor ring 2 i Oslo.

I påsken var vi i Kristiansand, og på Platekompaniet fant jeg en perle av en cd, på tilbud til 59,90 til og med! Kjente artister synger like kjente barnesanger. Det er ganske morsomt å høre Dumdum Boys synge om sine kjoler i alle farger, Bjørn Eidsvåg har en fin versjon av Teddybjørnens vise (den har riktignok litt dårlig lyd, for Eidsvåg brummer som en full bjørn etter noen runder på karusellen med Mariann, og noen i baksetet trenger litt høyere lyd igjen) og på denne cd-en er det Morten Harket som går seg i veaskog. Han synger på nynorsk, med whiskystemme, og sangen er utrolig bra! Sivert er observant, og kunne konstatere at denne sangen hadde han på den andre cd-en også, bare at der var den raskere...

Likevel er favoritten min Sigvart Dagsland, som sammen med Bendik Hofset på saksofon, har laget en utrolig kul versjon av sangen om hottentotten Hoa, med ring på tommeltoa.

Sivert har lært litt om hottentottene nå - og lurte i dag på om faren til en kompis kanskje er en sånn, siden han er helt svart...

Kommentarer

  1. Hei, Dragemamma. Gratulerer med fersk blogg! Det skal bli spennende å følge med på livets små underfundigheter. Og takk for at du har lagt meg i blogglista di. Så hyggelig, da! :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?