Den tiden på året

Og det skjedde i de dager at det gikk ut bud fra kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner at alle barn i verden må synge Deilig er jorden, minst trestemt, ved alle arrangementer på skoler i desember. Dette var hans viktigste bud i den tid da Erna var landsmoderen i Norge, og Sylvi regjerte ved hennes side.

For det er ingenting som er viktigere for en olje- og energiminister enn å opprettholde illusjonen om at jorden er deilig, og absolutt ikke rammet av en klimakrise. 

Når kongen endelig bare blir frisk igjen og er tilbake i statsråd vil de få dette inn som en egen paragraf i Opplæringsloven. Og i Friskoleloven.

Det finnes ingen viktigere sak i verden i dag enn at en skole i en dal innerst i en fjord et sted i Norge ikke synger Deilig er jorden i denne søte, kristenkonservative førjulstid.

Legg dere det på minnet, og nynn den gjerne både titt og ofte, for denne norske kulturskatten må ikke gjemmes og glemmes. Denne tyske folkemelodien altså, ordlagt av en danske i forbindelse med slaget på Isted Hede i 1850.

Kommentarer

  1. Dette har gjentatt seg, i visse variasjoner, i desember de siste årene, og det passer inn for dem å fri til disse gruppene som farger alle kommentarfelt sort.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?