Hverdag igjen

På vei hjem etter første arbeidsdag i 2014, står jeg på t-banestoppet og snakker med to kolleger, da det dukker opp en mann

- Hvor er vi nå. Sånn eksakt! Hva heter det her?

- Eh. Skullerud...

Så drar han frem en mobil og begynner å rope inn i den: - Øy, politiet! Dere må komme hit med en gang! Til Skullerud

Vi ser på hverandre, og jeg tenker at han sikkert er blitt ranet eller påkjørt eller noe sånt

Så snakker han videre: - Jeg blir dødstrua av han gærne bussjåføren! Han truer meg. Han kommer jo etter meg ut av bussen! Han sier han skal drepe meg!

Da begynner jeg å tenke mitt. Siden vi bare hører en side av samtalen, er det ikke godt å si hva politiet mener om dødstruende bussjåfører. Vi har jo heller ikke fått med oss forhistorien, og aner egentlig ikke hva sjåføren har gjort eller ikke. Men jeg ser jo fra der jeg står, at det kanskje er best for sjåføren om han ikke kommer etter noen ut fra bussen. Det har han heller ikke tenkt til, så vidt jeg kan forstå. Særlig da mannen roper: - Ja, sitt der og drikk colaen din du. Sjåførfaen (eller noe sånt uhyggelig i den stilen)

Mannen viser seg å være relativt ustabil, og roper og skriker til politiet i andre enden om denne farlige bussjåføren. Som antakeligvis har lov til å kaste mannen av bussen. Siden mannen, samtidig med at han liksom blir truet på livet, mener at sjåføren ikke har noe som helst rett til å komme her og kreve ham for penger. - Jeg har vel for f... ikke åttehundre kroner!

Ja. Nettopp

Han brøler og tramper rundt og kommer med flere ukontrollerte utrop. Jeg er for så vidt ikke særlig redd; jeg har ikke noe usnakket med mannen, jeg har heller ikke sett i hans retning på noen som helst provoserende måte, og jeg tenker han er mest sint på sjåføren. Og kanskje på Ruter generelt. Og litt på politiet, som jeg tror ikke har planer om å komme til Skullerud med det første. (De har ikke en gang skrevet noe om det på twitter)

Men da han begynner å forklare en dame hva han mener om sånne sjåfører. Om dissa utlendinga. Og at han er så nær å bare klinke til noen. Da begynner jeg å vurdere om det er det beste for oss andre at politiet faktisk dukker opp på Skullerud

Sjåføren har jo reist avgårde med både bussen og colaen sin. Ham er det ikke noen fare for. Men hun som står like ved siden av en liten hissigpropp med litt fiendtlig holdning til mennesker fra utlandet, henne er det litt mer usikkert for. Særlig siden det ser ut som hun kan komme fra Spania eller et annet utland

Banen kommer og mannen drar med den. Jeg skal andre veien, og det siste jeg ser er at han ser seg rundt og kjefter videre inne på banen. Jeg vurderer å ringe politiet bare for å spørre om det er greit å ringe politiet for å melde fra om en meget ustabil og sint mann

Gjør man det, egentlig? Eller har politiet nok av andre ting å ta seg av sånn i hverdagen?

Kommentarer

  1. Uff, så guffent! Jeg hadde nok blitt ganske urolig i en sånn situasjon, for ikke å si litt...redd! Men jeg hadde nok ikke ringt politiet, bare vært glad for at fyren forsvant så jeg kunne fortsette med mitt stille og rolige liv.

    SvarSlett
  2. Det er helt greit å ringe politiet. Jeg har gjort det noen ganger om kjøreadferd og har bare fått hyggelig respons. Det er likevel viktig at man ikke bruker nødnummer, men politiets vanlige telefonnummer.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hverdagslykke

Sosial kompetanse

Peis og lystgass