Fotballfruer - og vanlige damer

Jeg er ikke helt på nivå med Fotballfrue Caroline Berg Eriksen, kjenner jeg. Jeg har kjøpt to nye bikinier og to kjoler i dag, og enda blir det ikke noen outfit-bilder på bloggen. Hun har jo en del av den sorten. Og kommer på forsiden av Dagbladet av den grunn.

Jeg er ikke helt der, og ønsker ikke å komme dit heller. Hun er sikker smart altså, det er ikke det, men veier du 40 gram og oppfordrer tenåringer til å spise ett salatblad og trene litt ekstra for å bli kvitt de overflødige grammene, er du ikke smart, ikke i mitt hode. Beklager, Caroline. Det kan være jobben din så mye du måtte ønske, men det virker ikke bra.

Hun er sur når hun blir kritisert for å legge ut anorektiske bilder på sin egen blogg. Jeg blir sur når hun gjør det. Hun har hundrevis av tenåringslesere, som tror at damer ser ut som henne.

De gjør ikke det!

Damer flest ser ikke ut som utstillingsdokkene hos Hennes (eller fotballfrue Berg Eriksen). De ser mer ut som Rubens' damer. Det er det ingen som sier til disse stakkars tenåringene. Damer som har fått barn, har valker. Og folder. Og bulker. Og strekkmerker. Og små pupper, fullstendig tappet for spenst og fylde. Pupper som trenger ekstra løftefunksjon.

Damer flest, altså de som har fått barn, har ikke tid til å bruke timesvis hver dag på å løpe på tredemølle, løfte vekter og drive med pilates og annet oppstrammende. Damer som har fått barn har ikke tid til å telle kalorier og tenke lavkarbo.

Damer som har fått barn har mer enn nok med å i det hele tatt få i seg næring mellom slagene til å tenke på hva denne næringen består av. De stapper innpå det som måtte komme i veien, for å holde ut til småtassene er i seng og de selv kan kollapse på sofaen.

Damer som har fått barn, har ikke tid til å tenke på om skoene matcher kjolen - de bare tar de komfortable, men akk så slitte, skoene som står ved utgangsdøren. Det pipler inn vann så fort det regner, men det merkes ikke, der damene løper mellom barnehage, jobb og skole. Høye hæler er heller upraktisk på denne ruten, og forbeholdes som regel brylluper og konfirmasjoner, som av naturlige årsaker ikke avholdes så altfor ofte.

Damer som har fått barn har ikke tid til å prøve kjolene i butikken. De rasker med seg dem de syns ser passelig greie ut, og prøver kanskje en gang hjemme før de river av prislappen. Ser de ikke altfor ille ut, er det godkjent. Hvis ikke, stappes de inn bakerst i skapet sammen med alle de andre, og glemmes.

Damer som har fått barn fnyser av fotballfrue Berg Eriksen og sørger for at egne barn ikke blir sånn. De ønsker at barna får et sunt og naturlig forhold til kropp og mat. De spiser peanøttsmør på rundstykket til frokost og sprader rundt i bikini som viser alt, men tross alt har løftefunksjon, og tenker at barna får bli vant til livets realiteter.

Damer som har fått barn, tenker ikke på trening når de endelig har barnefri. Da vil de lese en god bok, spise Smash i store mengder, sitte i solen og drikke kaffe i fred og ro, høre voksenmusikk og se på tv uten at Hinkel-pinkel dukker opp.

Damer som har fått barn, sender barna på ferie og gleder seg over det.

Samtidig som de gleder seg til å se barna igjen - til å holde rundt dem, høre maset og bli minnet på hvorfor magen er som en udempet vannseng og puppene mangler fullstendig spenst.

Kommentarer

  1. Nei... Jeg er mor. Jeg trener når poden sover, jeg elsker å kjøpe sko som matcher kjolen, jeg prøver å leve sunt. Så kjenner meg overhodet ikke igjen i din beskrivelse...

    Du mener det er tipp topp når mer frodige samer legger ut bildet, men ikke tynne?? Det er fordommsfulle damer som deg som irriterer meg!!

    SvarSlett
  2. Jeg er hjertens enig (og syns kanskje akkurat derfor at du skulle legge ut et par bikinibilder ;-))

    SvarSlett
  3. Nemlig!

    Nå løper jeg ikke så veldig da, men særlig det med å ikke ha tid til å prøve... å sukk... men der tror jeg at jeg hadde litt å gå på før jeg fikk barn også.

    Og ja, jeg gleder meg til gutta skal alene på ferie og jeg skal får rule huset alene hjemme.

    SvarSlett
  4. Kjære Endeligmamma. Jeg tror kanskje du burde lese deg opp på virkemidler som 'å sette ting på spissen', ironi og sarkasme, hvis du noen sinne vurderer å lese noe mer i min blogg. Som du antakeligvis ikke vil... Og uansett har jeg aldri skrevet noe om tykke samer, bare så det er helt klart!

    SvarSlett
  5. HAHA... Samer vettu... de kommer vel i alle størrelser dem som oss søringene?
    Men gode poenger. jeg har aldri tenkt over det før men det er et faktisk selvmotsigende paradoks å kjøpe Bikini med løftefunksjon i puppeområdet når mageskinnet disser lett med hver bevegelse...
    Hold-in Bikini blir liksom ikke mer enn en trang badedrakt og det er heller ikke flatterende..
    Jeg tror en ny oppfinnelse bør komme på markedet...
    Badedrakt med innebygd korsett?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?