Tidsklemma

Har du noen gang tenkt at du har for mye fritid og for lite å fylle den med, send barna dine på Steinerskolen. Da er du sysselsatt de neste ti årene. Har du flere barn, er det enda flere år med julemarked og lanternefester i vente.

Kanskje vi slipper å bake noe hvis
vi leverer noe som ligner rønna fra
i fjor?
Denne uken er det bare et foreldremøte og et kosemøte med pepperkakepynting på planen. Men pepperkakene må jo bakes først. Det kan være hjerter eller sirkler, eller annet som passer på pinne. De skal være minst 15 cm i diameter, og så tykke at de ikke brekker av pinnen når de er pyntet. Hvis vi ønsker å ha vinduer i, må vi bruke Brynhild bringebærdrops. Og vi skal lage minst ti hver.

Jeg lurer på om jeg kanskje skal skjære dem ut på frihånd, for et litt kreativt uttrykk. Og henge gardiner i bringebærvinduene.

I dag kommer det en e-post om loddsalg. På toppen av pepperkakene og de 15 hjemmeproduserte tingene vi skal levere til julemarkedet. I tillegg til vaktene vi må ta på julemarkedet. Og som en bonus til bakingen vi må gjøre. Da får jeg åndenød et lite øyeblikk. Helt til jeg tar meg litt bedre tid og leser teksten litt nøyere. Første klasse skal ikke selge lodd. Eller? Litt usikker er jeg jo, skal vi selge lodd eller skal vi ikke? Det vil jo vise seg i morgen når vi åpner sekken etter skoletid.

Nå er foreldremøtet over, og vi har lært om kosthold og ernæring. At sukker og mel ikke er bra, og at vi gjerne skal starte dagen med egg og bacon. Og en avokado. Vi må altså nå, i tillegg til alle forberedelser til julemarked, legge om kostholdet helt, ellers får vi diabetes. Jeg forteller ikke på møtet at middagen min i dag har bestått av fem paranøtter med sjokoladetrekk og en slurk tam cola fra i går.

Jeg må sette i gang og sy litt igjen, for å rekke å produsere alt til 4. desember. Og jeg sier bare: Glem alt annet den dagen, og møt opp på julemarked. Det blir knallbra!
Kommentarer

 1. Åååå... det hørtes voldsomt ut. Jeg har på bloggrollen min Julemarked-bloggen til Montessoriskolen. Det aner meg at det er noe av det samme der.
  Selv om man signer seg spesielt til slikt - fordi det følger skolen man har valgt - blir det nok litt i overkant.

  Lykke til :-)

  SvarSlett
 2. Imponerende!
  Høres ut som en helt fantastisk egen liten verden - som ikke gir rom for at det kanskje foregår mer i familien enn steiner-livet??

  lykke til!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?