Ting å gjøre i ferien - del tre

Det er utrolig deilig å ha hjemmeferie. Sove i egen seng, sove på egen sofa, sove i egen hengekøye. Og når været er så fantastisk som det var på lørdag, er det deilig i egen hage. Med en avstikker til Bygdøy. Med tre barn i baksetet, nå har vi lånt oss en kusine i et par dager, dro vi til Folkemuseet.

Sønnen husket etter hvert at vi har vært der tidligere, da han vant på kubingo. For de uinvidde; kubingo er et beite inndelt i ruter, og så står man altså og venter til kua bæsjer. Det kan ta uendelig lang tid, og det er stor sannsynlighet for at den bæsjer i en annen rute enn du har tippet. Heldigvis er de ganske greie der ute, så sønnen fikk premie selv om han tippet feil.

Men det var altså sist gang. Denne gangen var det leker for barn og mating av dyr som sto på planen. Stylter, sekkeløp, jojo og hoppetau. Eldstemann satt ny rekort i slengtau, med 17 hopp. Ganske stolt da ja! Stylter var ikke så enkelt, selv ikke for mannen som i utgangspunktet har relativt god balanse. Konkluderer med for mye tv-spill og for lite styltegåing nå for tiden.

En budeie ikledd moteriktig drakt fra 1890, med joggesko og mobiltelefon, tok oss med på en runde for å mate gris, høner, sau og ku. Kuene svarte på tilrop av typen møøøø, til stor glede for minsten, som jublet like høyt hver gang. Grisene nøffet voldsomt, og minsten bablet ivei med hønene. Godt mulig de forsto ham bedre enn det vi gjør, de hadde en virkelig god samtale gående, virket det som.

Lekeplassen var grei en stund, helt til eldstemann falt ned på en gyngehund og fikk første ublide møte med slag mot der-du-vet. Vi forsøkte oss også på Huk, men der var det dessverre ikke parkering å oppdrive, så vi dro heller hjem og fylte vann i bassenget. Det er også ganske fint, for der kan vi temperere vannet så det passer de bortskjemte barna.

Fine sommerdagen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?