Ting å gjøre i ferien - del en

Regnværsdag og litt lite å gjøre hjemme: Få med en kompis av eldstemann, sett oss i bilen og dra til Drøbak. Kort vei, koselig sted og utrolig spennende på Drøbak akvarium. Det er ikke Norges største akvarium det er snakk om her, og de har fisk fra nasjonal fauna - eller flora - eller hva er det nå det heter det der under vann? Type: Disse fiskene finner du under brygga. Det er jo noe man kan forholde seg til, det kan jo faktisk hende man selv ved anledning ser fiskene ute i friluft - eller frivann - eller hva det nå heter det der under vann...

Vi startet aller først turen hos Hanna - med det som i følge gutta var verdens beste pizza. Og jeg må si meg enig, den var veldig god.

Koselig bakgård, med ullpledd til de som ble litt småkalde. De som jobber der var på sin side fornøyde med dagens temperatur, da det visstnok blir skrekkelig varmt der på ordentlige solskinnsdager.

Etter pizza og eplemost gikk turen i duskregn ned til akvariet. Vi har vært der en gang for veldig lenge siden, det eneste jeg kunne komme på om stedet, var at de hadde sånn basseng med kråkeboller man kan plukke opp og se på, og at det er absolutt slangefritt og dermed helt trygt for mamma...

Spente gutter stormet inn, og det første bassenget var fullt av skikkelig store og til dels ganske stygge fisker; steinbit, torsk, hai (tror jeg) - og en flyndre som er skikkelig god på kamuflasje.

Minstemann var fra seg av glede over alle disse skapningene. Det er kanskje bare 20 forskjellige akvarier der, men det holdt i lange baner. Mamma måtte underveis dessverre innrømme at hun ikke vet helt nøyaktig hva kråkeboller spiser, men heldigvis er sånne spørsmål fort glemt. Selv om jeg må google det nå...

Det finnes flere forskjellige typer kråkeboller og sjøstjerner, den ene flottere enn den andre. Fascinerende, og spesielt gøy at man kan løfte dem opp. Der ble eldstemann ganske tøff i trynet etterhvert, og løftet opp den ene etter den andre. Mannen på sin side har jo nettopp debutert på sushi-fronten, men ble heldigvis ikke overmannet av en voldsom trang til å spise kråkebollene.

Minsten er ganske tøff, og hadde nok gjerne klatret oppi bassenget om han hadde fått det til - han var den som var vanskeligst å få med seg ut derfra.

Konklusjonen er at Drøbak er fint også i regn, passelig lang kjøretur fra Oslo og passelig stort akvarium for både små og store.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?