Jul

Julekort? Check

Eller delvis da. Vistaprint har sendt meg kortene, men ikke konvoluttene som hører til. De kommer ca 19. desember. Så det var jo skikkelig god planlegging, syns jeg. Men det kommer altså kort fra oss i år, til forskjell fra i fjor, da jeg ikke sendte et eneste julekort.

Julegaver? Eh. Nei

Jeg vet ikke hva jeg skal finne på, verken til mannen eller til barna. Vi lever i et overflodssamfunn, og har alt vi trenger og mer til. Det er sikkert større behov for en geit i Afrika enn flere leker og spill på rommene her i huset, men jeg ser ikke helt for meg at et gavekort fra Plan faller i god jord hos dem under ni her hos oss. Dessverre.

Julekaker? Eh. Nei

Jeg orker ikke bake. Jeg har planer om en sånn hyggelig pepperkakebakeseanse med engasjerte unger og velduftende kaker over hele kjøkkenet, men det ender vel som vanlig med at det er jeg som står og kjevler og trykker ut og steker. Det eneste gutta er interessert i å være med på, er pynting med melis og nonstop. Og det er ikke fordi det er så koselig å pynte pepperkaker.

Julevasken? Tja

Vaskehjelpen var her den 12. desember. Det holder kanskje til over julaften? Jeg kan sette frem en skål med grønnsåpe utpå formiddagen julaften, så lukter det i alle fall rent og godt

Julematen? Nei

Ikke i boks ennå. Mannen har penger, jeg har det ikke. Så det sier seg jo selv, han må være med og handle.

Juletre? Nei

Som regel haster mannen ut lille julaften og finner det siste, skjeve, pjuskete treet som ingen andre har kjøpt. I år har eldstemann bestemt at vi skal ha tre fra Nordstrand. For de er så fine. Kanskje får vi ordnet det i helgen? Jeg er optimist

Juleavslutning på skolen? Check

Mammas eurytminisse

Det var et vellykket arrangement, med eurytmi, julesanger på både norsk, engelsk og spansk, julegrøt og saft, taler og blomster og alt som hører til. Fred i hjertet og tårer i øynene og alt sånt.

Julefred? Tja

Greia er at det blir jul uansett hvor mye jeg styrer på forhånd.

Jeg legger derfor listen veldig lavt, og setter meg nå til symaskinen fremfor å bake, vaske, rydde. Så kan det jo hende det i alle fall kommer et par julegaver ut av den planen.

Kommentarer

  1. Det blir jul åkke som....I går på vei til kontroll på Ahus skulle poden og jeg ordne en julepresang på Strømmen storsenter. Ør i hodet etter litt for mye god jul på spansk i en høyttaler på SpaceWorld, satte jeg meg ned og pratet litt med en som ba stillferdig om litt utenfor senteret. Det så ganske kaldt ut å sitte på papplater. Han frøys litt på beina, ellers var det bra på henda. Lussekattbollen gikk ned på høykant og så håper jeg inderlig at han kjøpte seg noe varmt å drikke på, for det jeg ga ham i koppen....Tror tanken på velferdsgapet som jeg opplevde i går blir hengende ved en stund og prege resten av julehandelen i år....

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?