Loppis

Det er vår. Alle går på loppemarked. Alle finner masse fint. Alle elsker det. Rote gjennom gamle ting, stå i kø med alle de andre, krangle om en sofa med slitent trekk og kjøpe en sykkel man strengt tatt ikke trenger, men den er jo så billig og det kan jo være lurt å ha.

Jeg tenker med jevne mellomrom at jeg også må bli sånn. Og gir meg i vei. Optimistisk og glad. Helt alene, inspirert av utallige bloggere som stadig viser frem sine funn. Helt uten unger som maser om kaker og pølser og om å få kjøpe den utslitte leketelefonen med klissete spor etter grøtfingre og snørr.

Men jeg innser raskt at jeg aldri kommer til å bli sånn. Det er så mye ekkelt å bla seg gjennom før man eventuelt kommer til godsakene.

Det er altfor mange som bruker loppemarked som avfallstasjon. Jeg ser utslitte sko, vesker som mangler hank, puter med hull i, uvasket servise, en kjøkkenvask uten røropplegg, bord uten plater, og jeg kjenner at jeg mister motet. Jeg orker rett og slett ikke se gjennom alle bakteriefellene for kanskje å finne noe spennende.

Hadde det ikke vært for at jeg faktisk er på jakt etter en tallerkenhylle, ville jeg snudd umiddelbart. Jeg sprayer på med Antibac og begir meg inn i gymsalen.

Innerst i gymsalen kommer jeg til Finere lopper. Her kjemper to damer om et middagsservise til et ukjent antall mennesker, med suppeterrin og potetfat og sausnebb og full pakke, og hun som godtar 800 kroner stikker av med herligheten. Jeg er sikkert ikke den rette til å uttale meg, men jeg syns verken det var noe pent eller at det var verdt prisen. Men hun er fornøyd, og det er vel det viktigste.

Jeg ender selv opp med fire Inger Waage-asjetter fra Stavangerflint. Etter å ha googlet det litt, ser jeg at jeg gjorde et kupp også. Yei for meg!

Ved det neste loppemarkedet snur jeg før jeg kommer frem, jeg orker i alle fall ikke stå i kø for å parkere.

Nei, loppis er nok ikke greia for meg!

Kommentarer

  1. Det var vel et bra kupp! De er søte de der :-)

    SvarSlett
  2. Hehe, godt skrevet - og jeg må innrømme; jeg har ikke ofte vært på loppemarked, og når jeg har kjøpt noe har det vært lokalhistoriske bøker eller barnebøker. Og basselusker på loppis bryr jeg meg ikke så mye om, vasker meg bare i etterkant. For på loppis blir man SVART på fingrene, ja! Det kan jeg underskrive på ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?