Sånne gledelige overraskelser

Jeg elsker å oppdage at jeg har feriedager jeg ikke visste om.

Jeg har ikke visst at jeg elsker det, for det har aldri skjedd meg tidligere. Men i dag gjør sjefen meg oppmerksom på at jeg har tre ubrukte feriedager, overført fra 2010. Og jeg simpelthen elsker følelsen.

Jeg, som har slitt vettet av meg for å få juleferie. Jeg har tatt ulønnet fri i høst. Jeg har begynt oppsparing til påskeferien. Og hele tiden har jeg hatt tre dager fra året før liggende der, dypt inne i feriesystemet til Oslo kommune.


Jeg er kommunalt tilsatt på en skole. Det kjipeste jeg hører før ferier er: God ferie da du! Skal du noe spennende? Jo takk, ha det fint, jeg skal sitte her på kontoret i mørket helt alene. Det jeg tenker, men ikke sier høyt, er: det blir som en ferie for meg når alle lærerne er borte.

Den fornuftige damen inni meg roper at jeg skal spare disse nyoppdagede feriedagene til påske. Da skal jeg jo faktisk reise bort. Men den andre, litt mindre fornuftige, krever øyeblikkelig to dager vinterferie.


Siden jeg faktisk ikke var klar over disse dagene, har jeg heller ikke regnet dem inn i årets feriebudsjett, og kan derfor sløse dem bort.

Så da er jeg klar for to dager i solveggen. Bena på bordet. Bok. Og bittelitt rydding i stoffer og tråd.

Kommentarer

 1. Så herlig beskjed å få:) Kos deg:)
  Trine:)

  SvarSlett
 2. Fantastisk. Nei, i akkurat den situasjonen, så har nok de færreste noen erfaring.
  Kos deg maks!

  SvarSlett
 3. Det er jo som å få uventede penger! Når man ikke har regnet med det kan man bruke det på kos, tull og fjas! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?