Sannsynlighet


Det er utrolig mange julekalendre og andre konkurranser ute og går for tiden. Jeg forsøker meg av og til på noen av dem.

Men - det nye av i år er å svare på spørsmålet: Hvorfor skal nettopp du vinne? Hvorfor jeg skal vinne? Fordi det vel er like sannsynlig at jeg vinner som alle de andre som deltar? Hvorfor ikke jeg?

Jeg er mye flinkere til å svare på reelle spørsmål. Det er lettere å se hvem som kan noe, når spørsmålet er for eksempel: Hvem har skrevet Min kamp 1-6?

Bilde lånt fra Moccamasters nettsider


Jeg forstår ikke helt denne sannsynligheten. Svaret er - la oss si - én. Ja, det er greit, men en-hva-da? Det er det jeg ikke forstår i sannsynlighetsregning. Hva er den?

Selv om jeg ikke har sannsynlighetsregning i fagkretsen, og forstår dårlig hva sannsynligheten er, forstår jeg at i en så åpen konkurranse må jeg stille på samme linje som alle andre?

Så hvorfor har ikke jeg vunnet den knallrøde Moccamasteren? Som jeg ønsker meg, og som ville passet helt perfekt ved siden av den knallrøde Nespressomaskinen min?

Det er vel like sannsynlig at jeg vinner som en eller annen annen?

Kommentarer

  1. Jeg tror sannsynligheten er god for at du vinner! Klart det!

    SvarSlett
  2. Da jeg hadde sett på Siffer på tv om sannsynlighetsberegning, konkluderte jeg med at det i grunnen er liten sannsynlighet for noe som helst...
    Håper du vinner! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnesanger og hottentotter

Polekspedisjon

Kan du sette på kaffen?