Kampen mot plastlekene

Dragemamma kjemper en evig kamp mot ødelagte leker, plastdingser og andre småting som for eksempel stein, pinner, papirlapper og skruer.

Typisk ting mamma gjerne vil
kaste
Det er ikke alt vi behøver å spare på. Donaldblad-dingser. Mc Donalds-dingser. Pokemon-dingser.

Mamma kaster med jevne mellomrom. Og lærer aldri. Kaster det ikke ute direkte. Og begraver det heller ikke godt nok i posen inne.

Eldstemann (indignert): Men - hvem har kastet denne nå da? Hvorfor ligger den i søplekassen? Det ligger til og med noen fotballkort der!

Pappa (tørt): Minsten - er det du som har lekt søplemann igjen nå?

Mamma sitter helt stille og sier ingenting, lar det gå utover minsten. Hans favorittsyssel er jo uansett for tiden å være søplemann. I går gjemte han et bananskall på ukjent sted. Mannen har ennå ikke funnet mer enn halvparten. (Når fluene dukker opp, vil vi finne ut hvor resten er).

Når eldstemann har lagt seg, med ødelagt lyssverd fra Mc Donalds, fisket ut fra søpleposen på kjøkkenet, må jeg forsiktig spørre mannen: Er det veldig dårlig gjort å skylde på minsten?

Kommentarer

  1. Lekene er nå en ting. Men lappene oppi kindereggene som forteller hva annet man kan få, når det skal spares på, da klikker jeg nesten. Men tier klokelig og kaster ved neste anledning.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?