Merkur i revers

For en god stund siden sa jeg ja til å bli med på fjellet denne helgen. Den gangen lå det snø over alt, og jeg reflekterte ikke så mye over det. Nå som det endelig er blitt vår og snøfritt her, blir det veldig blandede følelser overfor Trysil, kjenner jeg.

Så sier motivator og inspirator at hun har med seg sjokoladefontene. Og saken er egentlig helt klar. Trysil - here I come!

Nå er det rart at alle de 18 menneskene faktisk kommer seg helt til Trysil. Det blir mye bilkrøll, diesel og mangel på sådan, Falken, telefoner til vaktmesteren, leiebiler og bensin på colaflasker. Men sånt lager jo gode historier, og siden alt går bra med alle, også for blivende bestemor med russebussfølelse, er det for så vidt helt greit med litt startvansker.

Og jeg slipper jo også alt dette styret, siden jeg kjører standsmessig i ny børstraktor som både har diesel, sjåfør og japansk lommekjent guide i baksetet. Hver liten kulp på Løiten er en severdighet, polet på Elverum har åpent til seks og horoskopet i KK for denne uken stemmer så godt som det aldri har stemt før. Særlig siden Merkur er i revers denne helgen. Akkurat det forklarer nok en hel del.

Ingen brekker noe, og de fleste danser på bordet på after-ski. Jeg har ikke after-ski, og får heller aldri handlet det før avreise, og hopper derfor over akkurat den seansen. Fornuften seirer en stund, inntil noe plutselig skjer og jeg finner meg selv hoppende opp og ned mens jeg synger Haba haba. Og danser Macarena. Jeg visste faktisk ikke det, men jeg er altså helt rå på Macarena.

Bilturen tilbake i dag går for så vidt greit, men er litt preget av nattens Macarena. Og det meste er nok morsomst for de som faktisk var der. Det er ikke så lett å forklare mannen humoren med grillet undulatkebab eller iso-sertifisert jordebading. Han ler ikke av det. Rart egentlig, det var helt hysterisk i bilen.

Og hvis noen syns mye av denne teksten virker surrealistisk, så er den det. Det går ikke an å gjenfortelle stemningen fra Trysil denne helgen. Rett og slett.

Kommentarer

  1. Herlig! Jeg tror jeg aner litt av stemninga allikevel. Skal til Trysil den siste helga i april. Kjenner at det i alle fall er med litt blanda følelser!

    SvarSlett
  2. Høres ut som om du har hatt en alldeles nydelig helg, men når merkur er i revers, kan jo ikke noe bli feil.

    SvarSlett
  3. Ja! Merkur er i revers helt til påskeaften, hørte jeg! Og det merkes, alt går litt skeis, men man får bare stå på litt mer og fikse det som kommer, så går alt det bra :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?