Bli mer tålmodig!

Jeg er litt sliten for tiden. Det har jeg vært de siste seks og et halvt årene, så jeg begynner sakte men sikkert å ane hvorfor. Det henger antakeligvis sammen med hvor jeg er. Ikke hjemme altså, men der jeg befinner meg i livet. Livssituasjonen. Det er nok den som gjør at jeg er litt sliten. Tobarnsmor i full jobb.

Så akkurat der er jeg vel ikke helt mutters alene, i den situasjonen. Nå er jeg aldri helt alene noe annet sted heller, så det er greit, jeg er vant til det. Men er alle andre slitne hele tiden? Det virker ikke sånn. De er kanskje bedre på prioriteringer, har greiere unger eller er dopet på Valium. Gi meg en løsning!

Denne kvalitetstiden familien liksom tvangsmessig må ha sammen rundt middagsbordet har vært oppe til diskusjon i lunsjen på jobb i dag. Jeg forstår ikke helt at den halvtimen med stress skal være kvalitetstid. Kanskje er det slik hos andre. Her i huset hadde det kanskje vært bedre om alle bare satt der de ville og spiste det de ville. Med hender eller føtter eller annet dertil egnet redskap. Minsten stapper gjerne hele hodet oppi asjetten. Eldstemann slafser som en gris. Og det er rart jeg ikke er tynn som en strek, for jeg rekker egentlig sjelden å spise noe særlig, det er alltid en unge å løpe etter, vi serverer ofte løpende buffet til middag, vannglass å tørke opp etter, eller nabounger som ringer på.

Derfor ser jeg i dag for meg løsningen på alle mine små og store probl... eh: utfordringer. I Dagbladet har de nemlig artikkelen: Slik unngår du at barna sliter deg ut.

Herlig! Dagbladet, psykologer, coacher og andre småbarnsmødre skal hjelpe meg. Løsningen er: Bli mer tålmodig!

Yeah, right! Der er jo løsningen. Sammen med Ikke stress om morgenen og Få barna til å høre etter. Den har vært rett foran meg hele tiden.

At jeg ikke har tenkt på det før!

Kommentarer

 1. Så enkelt gitt! Jeg leste dte også, og diget kommentaren om at de like gjerne kunne spurt fem på gaten.

  Men - det er jo bare å... trrmpfh!

  SvarSlett
 2. jepp
  Jeg leste den artikkelen jeg også med en oppgitt mine og masse skyldfølelse..
  Jeg mener...
  psykologen sa at vi ikke skal skynde på ungene om morran for de kan ta skade av det!?!?!?!
  Siden NÅR har unger tatt skade av å skynde seg litt?
  skal de ikke ta hensyn til noen de da? skal vi mødrene stå opp kl 04.00 fordi soppen kanskje ikke vil pusse tenner den dagen?
  Ingen unger er like og morgenrutinene er forskjellige i alle hjem.
  Sånne eksperter har jeg fra og med den artikkelen sluttet og lytte til. de forventer at alle skal inn i samme a4-formatet...
  tull og tøys!

  Marit

  SvarSlett
 3. Klart man blir sliten. Jeg pleier å sovne på sofaen rundt halv ti hver kveld. Er lykkelig for at vi går mot lysere tider og satser på at alt blir meget enklere da.

  Dagbladets "hjelpeartikler" må man bare le litt høyt og skingrende av. Og kanskje tråkke litt på etterpå, sånn for å understreke hva man synes..

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?