Konkreter

Siden jeg jobber med spesialundervisning, er jeg vant til å forklare de merkeligste ting. Da kan det være veldig fint å kunne vise til noe konkret for virkelig å understreke poenget.

I dag kommer en deltaker fra norskopplæringen inn og spør om jeg kan hjelpe ham litt med et par spørsmål. Selv om jeg har stengt, kan jeg vel alltids klare å gjøre det, jeg er jo relativt serviceinnstilt.

Først er det: Jeg liker å sitte ved et bål. Når jeg skal gå, heller jeg vann på - hva kommer opp da? Enkelt - det er røyk. Til stor overraskelse, siden røyk er sigaretter. Er det samme ord altså? Så morsomt!

Så er det: Når det er mye søppel og det kommer en bil, hva er det bak bilen? Ikke fullt så enkelt - jeg svarer tilhenger, men jeg tror kanskje han mener noe annet, eksos for eksempel. Og jeg forstår ikke hva søppel har med saken å gjøre?

Det siste spørsmålet er som følger: Jeg er allergisk. Mot hva? Snakker du engelsk? Fint, det heter lust på engelsk. Forstår du ikke hva jeg mener? Snakker du ikke engelsk likevel?

Ok...

Det er her konkretene kommer inn i bildet. Det går plutselig opp for meg hva fyren spør om, og peker på støvet i vinduskarmen min: Er det støv du mener? Dust?

Og det er det!

Kommentarer

  1. Allergisk mot lust...?? Ha ha, utrolig morsomt! Språk er gøy, ikke minst når slike situasjoner oppstår! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Høstutstillingen neste?

Kjære Trude Mostue