Husmoren anno 2011

Jeg abonnerer på en del blader, hovedsakelig for å få den gaven som følger med når jeg tegner abonnementet. Noen blader liker jeg, andre er hjernedød tidtrøyte.

Som Kamille. Det minst ille av damebladene. Frem til i dag. Nå vurderer jeg seriøst å si opp abonnementet mitt. Om ikke artikkelen er ironisk ment da, da er den bra. Men det er jeg ikke helt sikker på at den er.

På side 27 og utover tester i dag Kamille husmorklisjeen. De har vært på besøk hos "tre moderne husmødre".

Nå skal det sies at jeg mener folk må få lov til å gjøre hva de vil med livene sine. Noen har det helt fint hjemme, andre trives kanskje best med å ha en variert hverdag i tidsklemma, alltid på farten for å rekke noe. Og ha vaskehjelp. Men...

Altså, i Kamille:

Husmor nr 1, 32 år er "interiørbevisst frue". Har vært hjemmeværende i fem år, og har vanlige dager fylt med klesvask, rydding, støvsuging og handling av mat. Det hun liker aller best, derimot, er "...ommøblering, dekorering, planting av blomster og å skape en hyggelig atmosfære både inne og ute..."

Mannen syns nå at vi ommøblerer altfor sjelden. Hvis han hadde tjent det dobbelte av det han gjør nå, kunne jeg jo vært hjemme og drevet med sånt. Så det er bare å finne en ny jobb det, vennen min. (Men kanskje etter kort tid også en ny kone...)

Husmor nr 2, 43 år er "matglad blogger". Hun tenker visstnok på mat fra hun våkner til hun sovner. Det første hun gjør om morgenen er å skrive et innlegg på bloggen sin, før hun så "...organiserer en familie på seks". Hver torsdag er det full vask av hele leiligheten, badeveggene må skrubbes og alle lister og gulv skal skinne. Denne damen, som er hjemme hele dagen, har ikke middagen klar klokken fem. Neida, mellom åtte og ni er helt vanlig, og helt greit. Fordi "...matopplevelsen er verdt ventingen..."

Særlig gutta mine hadde holdt ut til klokken åtte for å nyte mine matopplevelser! Og hvis de får vite at de må vente på maten fordi jeg må blogge om den først...

Husmor nr 3, 29 år har "støv på hjernen". Hun har lekt vaskehjelp siden hun var liten, og var sikkert en yndet husgjest, både for venninnene hennes, og mødrene deres. Hun vasket og ryddet nemlig litt hos dem også, hvis hun var der for å leke. Nå har hun en ukeplan med 63 ruter, for å klare å huske alle ukens gjøremål. Før klokken ni om morgenen har hun både støvsuget og kjørt et par runder med klesvask. For går man hjemme hele dagen, ser man visstnok støvet mye raskere. Hvis mannen ikke rekker hjem til middag, tar hun med middagen bort på kontoret og spiser der sammen med ham.

Jeg er ikke hjemme på dagtid, så jeg ser ikke støvet. Så enkelt løses det. Og så setter jeg på kles- og oppvask når jeg kommer hjem fra jobb. Det går helt fint det også.

Vi er alle forskjellige, og det skal vi være. Det er kanskje mest fremstillingen av disse "moderne husmødrene" i Kamille som gjør at jeg spyr?

Jeg trenger arbeidsdagene mine, for meg selv og for mann og barn. Skulle jeg vært hjemme hver eneste dag, med klesvask, husvask, handling og ommøblering, hadde gutta hatt en grinete mamma.

Men de hadde spist sunt da.


Kommentarer

 1. Men, er husmor definert som en som ikke arbeider utenfor hjemmet eller?

  SvarSlett
 2. Husmor er en som ikke har jobb utenfor hjemmet, ja. Visstnok.

  SvarSlett
 3. Å kjære vene...!!!
  Jeg hadde ikke kjedet meg om jeg ikke hadde jobbet jeg altså, men listene hadde neppe skint noe mer i heimen av den grunn.
  Vi hadde nok kanskje ikke at vaskehjelp, men likevel...
  Vi (familien) hadde hatt en veltrent mamma som nok hadde blogget og lest mye mer, da...
  Husmor? Veeel...
  Det er nesten så jeg må kjøpe Kamille bare for å lese selv og gulpe litt.
  Men samtidig; alle må få velge selv. Det er vikitg. Likestilling handler vel så mye om retten til å velge.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Polekspedisjon

Det snør

Kan du sette på kaffen?