Småprat

Jeg er dronningen av småprat, jeg er den første til å innrømme det. Jeg kan holde det gående i syv og en halv time på jobb, med samtaler om det meste.

Om været. Om høytider i Etiopia og grenser i Palestina. Om matematikk og andre fag på spesialundervisningen. Om personlige tragedier og store psykiske problemer. Om eksmenn og -koner, kjærester i andre land og barns skolegang.

Jeg fortsetter når jeg kommer hjem. Minsten skal jo helst ikke sove før leggetid, så vi kjører på for å holde ham våken. Han svarer så godt han kan på ledende spørsmål om hvem han har lekt med i barnehagen. Om de har spist suppe i dag. Om han har sovet godt. Om de har vært ute og lekt i snøen.

Storebror må gjennom samme forhør. Han klarer i det minste å svare i hele setninger da, men har ofte glemt hva han gjort på skolen. Derfor ledende spørsmål til ham også.

I dag får jeg akutt behov for å gå til frisøren. Jeg har ikke tid til å ringe og bestille time hos min favorittfrisør, og går bare innom på den lokale salongen. Og de har ledig time halv syv. 

Hvis jeg er dronningen av småprat, er frisøren overdronning. Jeg er trøtt og sliten og trenger bare en halv time fred og ro, men neida. Her skal det prates. Og hun mener det godt, er blid og hyggelig. Men vi kommer nok litt galt avsted etter første spørsmål, som er "Når klippet du deg sist da!" Kanskje ikke egentlig et spørsmål en gang, mer en litt bebreidende bekreftelse. Som jeg dessverre må innrømme at jeg ikke vet svaret på. Det er lenge siden. Skrekkelig lenge siden. Og klippen er veldig nødvendig. Noe hun da også påpeker. Og så går det på autopilot en halvtimes tid.

Det hele krones med "Er du ferdig på jobb for i dag da?!"

Ti på syv på kvelden. Ja, faktisk. Og jeg har småpratet i hele dag, og er ganske sliten, så kan vi bare sitte her i stillhet nå?

(Jeg er ikke uhøflig der jeg sitter, for hun mener jo bare å være hyggelig, jeg svarer ikke sånn, men jeg har veldig lyst)

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?