Fredagshandel

Jeg er vokst opp med storhandel på fredager. Uten barn og med sirlig skrevet lapp. Eller - sirlig er vel å ta litt hardt i. Det er ikke alltid hun forstår det selv, hva som står på lappen, hun som har skrevet den. Uansett, det er nok ikke mye utenfor handlelisten som havner i den kurven. Så strukturerte er ikke vi for tiden, dessverre.

I dag er det fredag og vi har ikke noe mat i hus. Det er vel for så vidt heller ikke helt sant, for ser vi etter, er det både det ene og det andre i skapene. Men eldstemann insisterer på pølser og makaroni til middag, og akkurat det har vi ikke.

Så da er det bare å bite i det sure eplet og legge turen innom Ica på vei hjem fra barnehage og skole. Jeg smører ungene med boller hos bakeren først. Sier ikke noe om at det egentlig er mamma som trenger en kaffe, men lar dem leve i den tro at mamma er så snill og grei og uegennyttig. Til og med en tur innom dyrebutikken tar vi før Ica, alt for å få dem i passe godt humør før den kjedelige matbutikken.

Og så er det mat på programmet. Vi skal ha makaroni, pølser og rundstykker til lørdagsfrokosten. Minsten går på med enormt pågangsmot, og handler ikke akkurat etter lister, mer etter innfallsmetoden. Og i kurven faller det: et eple (etle), en kiwi (kiri), en klementin (badabassin). I kjøleavdelingen får mammaen aller nådigst legge til en creme fraiche og en biola, før han går helt bananas i smøreostavdelingen. Heldigvis er osten på tilbud, og koster bare ti kroner stykket.

Resten av innholdet kommer i kurven kun hvis han får lov å legge det oppi. Opp på varebåndet skal han også absolutt legge alt. Men jeg gjør stort sett hva som helst for at han skal være blid og fornøyd i butikker. Det er tross alt litt høyt opp til disken, så det tar sin tid, men vi overser køer som dannes og folk som tripper utålmodig bak oss.

Alt går strålende, helt til vi skal bære varene ut i bilen. Da insisterer han på å bære posen. Den er altfor tung. Og det er ikke lov å ta ut noe som allerede ligger i. Det ligger an til en scene, Men til slutt kompromisser vi med at pappa bærer minsten mens minsten bærer posen.

Jeg bestemmer meg på stående fot at vi skal bli enda flinkere til å handle i store kvanta i sene kveldstimer etter at ungene er lagt, med sirlig skrevet handleliste. Da får vi med oss det vi skal, og ikke bare en kiwi og tre smøreost.

Tilfeldigvis fikk jeg smuglet en pose Smash ned i handlekurven, uten at sjefen så det. Så nå skal jeg innta sofaen. God fredag!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?