Mmmmousse

Sjokolademoussekake med whiskysmak
Bunn
- 100 gram smør
- 2 egg
- 3 dl sukker
- 1,5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 dl kakao
- litt salt
Sjokolademousse
- 2 ss whisky
- 2 ss sukker
- 1 dl vaniljekesam
- 100 gr mørk sjokolade
- 2 dl fløte
Smør og strø en kakeform. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i mel, vaniljesukker, salt og kakao. Ha i avkjølt smør. Hell røren i formen og stek midt i ovnen, i cirka en halv time. Ta ut kaken og avkjøl. Når formen er så kald at du kan ta i den, løsne kanten og vask den, sett den på igjen.
Rør sammen whisky og sukker til sukkeret er oppløst. Bland det i kesam. Smelt sjokolade i vannbad og ha den i kesamen. Pisk kremen stiv og bland den med sjokolade og kesam. Hell moussen i kakeformen og sett i kjøleskapet minst en time før servering.
Pynt med blåbær
Kommentarer
Legg inn en kommentar