Mmmmousse

Helgens gledelige overraskelse bør deles med flere - så her er oppskriften på Dragemammas nyeste favorittkake
Sjokolademoussekake med whiskysmak
Bunn
  • 100 gram smør
  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl kakao
  • litt salt
Sjokolademousse
  • 2 ss whisky
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vaniljekesam
  • 100 gr mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Smør og strø en kakeform. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i mel, vaniljesukker, salt og kakao. Ha i avkjølt smør. Hell røren i formen og stek midt i ovnen, i cirka en halv time. Ta ut kaken og avkjøl. Når formen er så kald at du kan ta i den, løsne kanten og vask den, sett den på igjen.
Rør sammen whisky og sukker til sukkeret er oppløst. Bland det i kesam. Smelt sjokolade i vannbad og ha den i kesamen. Pisk kremen stiv og bland den med sjokolade og kesam. Hell moussen i kakeformen og sett i kjøleskapet minst en time før servering.
Pynt med blåbær

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Det snør

Kjære Trude Mostue

Høstutstillingen neste?