Innlegg

Viser innlegg fra mars, 2012

Reisefeber

Nå tar jeg det ikke for gitt at jeg kommer inn i det forjettede land. Rett og slett fordi jeg ikke er sikker på om jeg har fylt ut alle skjemaer og websider og sånt helt riktig. Jeg vet at jeg ikke sympatiserte med nazistene under andre verdenskrig, men har jeg bonuskort hos flyselskapet? Ikke har jeg planer om å begå kriminelle handlinger heller, og jeg har gyldig pass. Likevel får vi stadig purringer fra Air France om noe som mangler. Og vi fyller ut og fyller ut, etter beste evne. Det er ikke så lett når det er på fransk da. Selv om jeg har fransk valgfag fra videregående. Det begynner å bli 20 år siden, så jeg må innrømme at jeg er litt rusten der nå. Og så får jeg nesten anfall. I ESTA-skjemaet, omtalt her, har jeg sagt at jeg kommer med Air France. Hos Air France står det nå at jeg skal fly Delta air. Samtidig spør de om jeg har green card number. Har jeg det? Jeg har vel ikke det? Jeg skal jo ikke jobbe der. Det er ren ferie! Eller, ferie og ferie. Jeg er så s

Hverdagsplanlegging, og litt traumer

Bilde
Dragemamma: Hvem skal gå på påskefrokosten i barnehagen da? Mannen: Hm, det er i morgen det ja? Det er kanskje mest praktisk om jeg går. D: Hvis ikke du kjører eldstemann på skolen og parkerer bilen på jobben min da? M: Å ja, det går an. Det er vel jeg som skal til tannlegen med minsten på fredag, så da passer det greit. D: Ja, jeg kan ikke ta med ham til tannlegen. Da vil vi få traumer for livet, begge to. Han er jo ikke spesielt glad i å åpne munnen. Bortsett fra når han skal hyle at han ikke vil åpne munnen da. M: Jeg kan jo kanskje jobbe hjemme på fredag, tannlegen er vel sånn midt på formiddagen? D: Så du kan sitte hjemme og bearbeide traumene etter tannlegeturen? Sikkert lurt! Det er jammen godt det snart er påskeferie!

Moms

Bilde
Eller merverdiavgift, som det heter på ordentlig da. Det er tørre saker det. Og nå har jeg med et tretimerskurs fått en komplett og fullstendig innføring, og er helt og fullt i stand til å slenge rund meg med termer som inngående avgift , utgående avgift , merverdiavgiftskompensasjon , anskaffelser og fradragsberettigelser . For å være helt ærlig, forstår jeg ikke halvparten. Fordi det ikke er så veldig relevant for min jobb hvordan man beregner arealtimer ved utleie av lokaler over 5 % av total bruk. Litt fordi det jeg som regel kjøper er bøker, som har momsfritak. Og mye fordi kursholder, som jeg lenge tror er adoptert og heter Sigurd, viser seg å være kinesisk og absolutt ikke heter Sigurd. Heldigvis har jeg en kopi av teksten liggende foran meg mens den kinesiske Sigurd snakker. For det er ikke helt klart for meg hva hovedlegen har med dette å gjøre. Helt til jeg forstår at han snakker om hovedregelen . Foreldreregelen er også litt uklar, til det går opp for meg at det

En kort oppsummering

Bilde
Lars har fått nytt teppe da, designet av minsten selv For å kjapt oppsummere forrige innlegg: Punktet Alle friske og raske , går ikke helt etter planen.  Hvor mye snørr går det egentlig i en nese? Og hvor slapp kan en treåring faktisk bli? Hva med sove til halv elleve ? Eller hvile litt på sofaen ? Veldig spesielt.

On the bright side

Bilde
Alle er friske og raske, og alle gleder seg til sol, joggesko, vin i solveggen, hestehov og sykling på bare fortau. Det ser jo lovende ut. Vi er klare i alle fall God helg!

Sunnheten selv

Bilde
Hjelp! Hva skjer? Mamma ligger på sofaen og får lyst på noe. Går på kjøkkenet og finner tre egenproduserte knekkebrød med ridderost, og te. Selv om det er 200 gram melkesjokolade i kjøleskapet. Og en boks med rødvin i hylla. Nesten litt skremmende.

Med en overdose frisk luft

Bilde
Vi har med brødskiver i folie for å lage ostesmørbrød, vi har pølser og lompe, sennep og ketsjup, varm kakao på termos, og til og med vann på flaske har mor husket å pakke. Vi har med et assortert utvalg bøtter, spader og vannkanner, og setter kursen for stranden. I tett tåke, med håp om at den letter på veien. Vi har med engangsgrill, og føler oss veldig avanserte med disse ostesmørbrødene i folie. Men blir grundig overgått av de vi er sammen med; de har stormkjøkken, kyllingfilét og paprika. Og espressokanne med fersk kaffe. Heldigvis sliter han litt med å montere stormkjøkkenet, han som eier det. Da er jeg et øyeblikk veldig glad for engangsgrillen. Men det går over, og det lukter etter hvert veldig godt av fersk kaffe og stekt kylling. Tåken letter og solen varmer. Minsten sovner nesten der han sitter. Det er klart man blir sliten av å lage åtte sandtårn med skjell på. Vi er veldig fornøyde med den fine søndagsturen. Selv om minsten, som går i naturbarn

Nam nam...

Bilde
Mamma tar med eldstemann for å kjøpe nye sko - som omtalt i forrige innlegg er de nok for små, de fra i fjor. Han velger seg ut de med de desidert guleste lissene i byen, men det er jo han som skal gå med dem, så samme for meg. Dessuten koster de tohundre kroner, og det hjelper også på. Vi spiser middag i byen. Han har ikke mye ro i kroppen, men det er tross alt mer avslappende enn å ha med lillebror. Og mamma får lurt ham med på Nam Fah , hvor det er nudler og karri og brus og spisepinner, som han jo syns er veldig spennende. Det er utrolig deilig å ta ham med på noe annet enn Burger King og kjipe hamburgere og stygge plastleker som går i stykker før vi er hjemme. Bordene er ikke laget for å sitte ved, det er ikke plass til bena, men ellers er det helt supert der. Og sønnen koser seg. Selv om en hel middag med pinner blir litt i drøyeste laget, da hadde vi vel fortsatt sittet der. Men han er flink, og av en eller annen grunn veldig tålmodig når det kommer til disse pin

Våren er her

Bilde
... og jeg finner sønnen min på skolen i bare t-skjorte. Riktignok blir det varmt i solen, og de sitter ikke akkurat stille, disse syvåringene. Men t-skjorte? Det er litt tidlig.  Kan det bli mer vår enn dette? I dag prøver han seg, han hoster og er forkjøla og ønsker egentlig å være hjemme. Da kan mamma dra frem trumfkortet: Ser du! Sånn går det når du kler av deg for mye for tidlig! Og sender ham på skolen under mottoet  De får lære av sine feil . Han kjemper en hard kamp for å få på joggesko, men mamma er slem og holder igjen. For det er utrolig deilig med sol, fuglekvitter og bare fortau. Men det er fortsatt mars, frost i bakken og et kjølig drag i luften. Dessuten har han ikke joggesko som passer, de fra i fjor er blitt for små. Ha en strålende vårdag, alle sammen, med eller uten joggesko!

Trasstassen

Bilde
Jeg forstår jo at de i barnehagen tror jeg har en engel, når de føler at de må gjøre meg oppmerksom på at sønnen har vært litt småvrang. En gang. Når han ikke vil gå, fordi han holder på med noe. Nå har du en skikkelig treåring! får jeg høre. Som om jeg ikke visste det. Jeg har det slik hver dag, en bestemt liten fyr med sterke meninger. En fyr som ikke vil kle på seg. En fyr som ikke har tid til å gå akkurat når det passer mamma sånn. En fyr som - selv om mamma sier nei - går og henter en is i fryseren. Holder den bak ryggen så mamma ikke skal se den. Som om mamma ikke hører at han romsterer inni der, liksom. En fyr som kan få raseriutbrudd for de merkeligste ting. En fyr som kommer med kommentaren: Nå er jeg møkka lei dette tullet til storebror! Men også en grei og flink fyr, som passer på mamma når vi går over glattisen. Som gjerne vil sitte på fanget og gi en kos. Som er blid og fornøyd. Og som stort sett vet å oppføre seg ute.

Mumier

Bilde
Vi går på Kunsthistorisk museum i dag. Det er lenge siden vi har gjort noe sånt på en søndag, som regel kommer vi oss aldri ut. Det er ofte greit med rolige dager, men av og til er det hyggelig å finne på noe også. Det tar litt tid å forklare minsten at det ikke er Mummitrollet , men mumier fra Egypt, det skal handle om. Heldigvis er han ganske enkel å ha med å gjøre, så det går til slutt greit. Minsten og mamma maler. Masse. Katter og sarkofager og diverse greier. Eldstemann blir med pappa og ser på mumifisering av høne. Det syns mamma er helt greit å slippe. For det er faktisk en høne. Riktignok litt tørr, etter førti dager i salt, men dog like fullt en ekte høne.

Here I am

Bilde
Jeg har ingen utpreget interiørblogg, men det hender jeg leser noen som er det. Og i mars har NIB (Norske interiørblogger) utfordringen: Here I am - vis ditt sanne jeg gjennom interiørbilder. Mitt bidrag blir dette. En Mikke Mus-truse minsten måtte ta av seg akkurat der, rett ved siden av stuebordet. Mitt bilde er ikke stylet på noe vis, det viser virkeligheten. Resten av huset holder forsåvidt samme stil, fullt av rot og ting som ikke ligger der de burde. Så en kan vel si det er gjennomført, i det minste. Selv om jeg ikke regner med å høre noe fra Bonytt om hjemme-hos-Dragemamma-reportasje denne måneden heller.

Martenitsa

Bilde
Bulgarere feirer Martenitsa 1. mars. De ønsker våren velkommen, og går med røde og hvite bånd. Båndet må de ha på til de ser en stork. Eller til et tre blomstrer. Jeg spør min bulgarske kollega om hun har fått seg et bånd. Hun blir relativt overrasket. (Når skal folk lære? Bibliotekarer vet alt ) Så får jeg også et bånd. Jeg vil bare understreke at jeg ikke ønsker noe besøk av storken! Og går for det blomstrende treet.

Fastetiden over

Bilde
Bildet er lånt fra dagbladet.no Min selvpålagte faste er over. Jeg kan nå fritt stappe innpå med sjokolade igjen. Og drikke vin.