Innlegg

Viser innlegg fra mai, 2010

Supermamma...

Bilde
Ingen dager er like. Sånn er det med små barn. Søndag var full av energi, sol og vaffelspisende gutter i hagen. To egne og to ekstra, mann på tur til utlandet og enda overskudd til å bake brød, vaske tøy, vaske gulv og lage vafler. Et øyeblikk der følte jeg meg som en supermamma. Mandag begynner like bra. Mannen fortsatt i utlandet, to gutter som står opp og kler på seg (en med hjelp, en selv) og supermamma lager klar to matbokser og sørger også for rent skiftetøy til barnehagen, vannflaske til minsten og får faktisk med seg både nøkler, mobil og lommebok ut døren. Gutta leveres i hver sin barnehage, og hadde jeg startet å løpe ti sekunder tidligere, hadde jeg rukket banen kl 08.02. Det gjør jeg aldri ellers, og jeg gjør det ikke i dag heller, men får skylde på skoene, de egner seg ikke til løping. Vel fremme på jobb i den tro at det skal være en stille og rolig dag, med norskprøver for halvparten og planleggingsdag for resten - så feil kan man ta. Norskprøvene stemmer, men planleggin

Mmmmousse

Bilde
Helgens gledelige overraskelse bør deles med flere - så her er oppskriften på Dragemammas nyeste favorittkake Sjokolademoussekake med whiskysmak Bunn 100 gram smør 2 egg 3 dl sukker 1,5 dl hvetemel 1 ts vaniljesukker 0,5 dl kakao litt salt Sjokolademousse 2 ss whisky 2 ss sukker 1 dl vaniljekesam 100 gr mørk sjokolade 2 dl fløte Smør og strø en kakeform. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland i mel, vaniljesukker, salt og kakao. Ha i avkjølt smør. Hell røren i formen og stek midt i ovnen, i cirka en halv time. Ta ut kaken og avkjøl. Når formen er så kald at du kan ta i den, løsne kanten og vask den, sett den på igjen. Rør sammen whisky og sukker til sukkeret er oppløst. Bland det i kesam. Smelt sjokolade i vannbad og ha den i kesamen. Pisk kremen stiv og bland den med sjokolade og kesam. Hell moussen i kakeformen og sett i kjøleskapet minst en time før servering. Pynt med blåbær